5 najpogostejših vprašanj o seksu in odnosih, ki so jih v 2019 ljudje iskali na spletu

07. januar 2020

5 najpogostejših vprašanj o seksu in odnosih, ki so jih v 2019 ljudje iskali na spletu

07. januar 2020

Ko govorimo o seksu in odnosih, pogosto govorimo premalo in rajši poiščemo pomoč na spletu. Ali je vsaka »pomoč« tudi koristna, pa je tema za drug članek.

Dejstvo je, da ljudje vse več vprašanj o odnosih in seksu išče na spletu. To so najbolj iskana vprašanja preteklega leta:

Kaj je ghosting?

Ghosting pomeni, da je oseba, s katero ste šli nekajkrat na zmenek, preprosto izginil iz obzorja, torej, da ne odgovarja na vaše klice ali sporočila. Število vprašanj o ghostingu je lani naraslo kar za 421 odstotkov.

Kaj je gaslighting?

Gaslighting je takrat, ko en partner poskuša manipulirati z drugim. In to tako dolgo, dokler drugi ne pomisli, da z njim nekaj ni v redu, da je naredil napak ali pa da je za nekaj odgovoren. Ta fenomen je dobil ime po filmu Gaslight, v katerem soprog poskuša prepričati svojo ženo, da je izgubila razum. Lani je bil ta pojav iskan za 416 odstotkov več kot v letu 2018.

Kaj je breadcrumbing?

Breadcrumbing je aktualni zmenkarski trend – partner občasno pošlje sporočilo, všeček ali komentira fotografijo, objavljeno na družbenih omrežjih. To stori z namenom, da drugo osebo drži na »zmernem ognju«, ne da bi se pri tem kaj pretirano trudil ali ponudil. Iskanje tega pojava se je povečalo kar za 333 odstotkov.

Seks na prvem zmenku?

Je seks na prvem zmenku sprejemljiv ali nedopusten? Lani je to vprašanje zastavilo kar 313 odstotkov več uporabnikov spleta kot leto poprej.

Oditi na zmenek s prijateljem – da ali ne? To vprašanje so uporabniki Googla lani vtipkali v 281 odstotkih več kot predlani.

Foto: Instagram

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close