5 napak, ki jih počnemo pri nakupu sandalov z visoko peto!

20. maj 2019

5 napak, ki jih počnemo pri nakupu sandalov z visoko peto!

20. maj 2019

Pri kupovanju sandalov z visoko peto pogosto delamo napake. Z naslednjimi nasveti boste v trgovini lažje našle svoj trendi par, ki ga boste ne glede na višjo peto udobno nosile!

Že nekaj mesecev vztrajno pišemo o pomladnih in celo že poletnih trendih, a prave pomladi še nimo dočakali, čeprav smo že krepko v drugi polovici maja! Še najbolj ‘pomladen’ mesec je bil marec in pri tem je ostalo, kasneje se je ohladilo in začelo nemarno deževati.

Dež in nenavadno nizke temperature, kot jih meteorologi niso zabeležili že zadnjih 40 let (!) nas ne vabijo k nošenju odprte obutve, kot so npr. sandali z visokimi petami. Vso dolgo zimo smo čakale, da bi obule odprto obutev in v toplih dneh zasijale z eleganco, a nam je vreme prekrižalo račune.

Menda bo pred koncem koledarske pomladi vseeno že dovolj toplo za nošenje odprte obutve, ki je seksi in trendi. Če po sandale za to sezono še niste šle, pravočasno preberite naše nasvete pred nakupom novega para! Če namreč sandali niso udobni za nošenje, prav nič ne pomaga ne lep trendovski videz, ne višja cena, ki bi jo morda plačale za zvenečo znamko. Neudobni in tiščeči ter nestabilni čevlji, zlasti taki z visoko peto, se vam bodo hitro zamerili!

Predstavljamo 5 pogostih napak pri nakupu sandalov z visoko peto. Če boste upoštevale naše nasvete, se boste v novem paru počutile udobno, nosile ga boste dlje časa, kot bi si mislile! Ti nasveti vam pomagajo, da boste v trgovini lažje našle svoj trendi par, v katerem se da ne glede na višjo peto udobno hoditi, dlje stati, steči in celo… poskakovati!

# Sandale kupujete zjutraj

Katerekoli čevlje je najbolje iti kupovat konec dneva, ko ste že veliko prestale na nogah v službi ali po opravkih. Stopala zaradi naporov namreč blago otečejo. Če torej popoldne/zvečer preizkušate čevlje v trgovini, bo večja verjetnost, da vas ta obutev tudi na celonočni zabavi ne bo izdala in ožulila, pač pa se boste v njej počutile udobno.

# Niste pozorne na material obutve

Obutev iz pravega usnja naj ima vedno prednost pred drugimi materiali, saj se le usnje povsem prilagodi obliki vašega stopala med gibanjem in ohranja stopalo ves čas nošenja primerno vlažno/suho ter toplo. Čevlji iz cenenega umetnega usnja, kaj šele iz PVC-ja in polietilena, tega nikoli ne morejo ponuditi! So trdi in se ne prilegajo stopalu. Radi ožulijo, ker pritiskajo na stopalo na nepravih mestih in so praviloma zelo neudobni. Malce bolje se obnese obutev iz platna in tkanine.

# V prodajalni ne skačete in tečete v njih

Najbrž se sliši trapasto, da bi v trgovini pred prodajalko in drugimi kupci tekale po tleh in vmes malo poskakovale! Pazite le, da ne stečete v pretiranem navdušenju iz trgovine na cesto, saj vam bo zanesljivo sledil mrk varnostnik, ki se prav nič ne zabava. Toda strokovnjaki za modno obutev priporočajo, da v sandalih, ki jih nameravate kupiti, vsaj malo stečete (obute v njih) po trgovini in se nekajkrat odrinete od tal ter skočite v zrak. Pa kaj, če se sliši trapasto. Le tako boste pred nakupom ugotovile, ali se sandali snamejo s stopala in koliko so raztegljivi med nošenjem. Ta dva dejavnika sta namreč odločilna za udobno nošenje.

# Ne obujete in sezujete jih vsaj petkrat pred nakupom

Tudi ta nasvet se zdi bizaren, nemara že kar naporen, a ga upoštevajte, ker je zelo uporaben. Ko v trgovini najprej parkrat obujete in nato sezujete izbrane čevlje, potem pa to še 4-krat ponovite, boste občutile kritična mesta, na katerih bi nova obutev med nošenjem lahko povzročila otiščance. Če teh točk ne občutite, pohitite k blagajni plačat nov modni ulov!

# Ne vprašate prodajalke za nasvet

Mlade prodajalke bodo morda pretiravale s komplimenti, hvalami in lažnimi obljubami glede para, v katerega ste se zapičile. Prodajalke ‘stare šole’, ki že desetletja delajo na oddelkih obutve, pa znajo odlično svetovati, ali je čevelj za vas pravi, kako se bo obnašal material v prihodnje, otipale bodo prileganje čevlja in iskreno povedale, ali je ta obutev primerna za vaša stopala.

D. S.

Foto: Instagram, PopSugar, FashionGum, Bustle, A Pair And A Spare, Pazzion, Collage Vintage, Condé Nast Traveler

Style. Več novic

New Report

Close