5 nasvetov Arnolda Schwarzeneggerja za vse športnike začetnike

19. februar 2023

5 nasvetov Arnolda Schwarzeneggerja za vse športnike začetnike

19. februar 2023
Foto: Instagram

Slavni bodibilder in igralec je podelil pet najpomembnejših nasvetov za vse, ki bi se radi začeli gibati.

Legenda bodibildinga, igralec in politik Arnold Schwarzenegger je na Redditu odgovarjal na številna vprašanja športnih navdušencev in tistih, ki si to še želijo postati.

Med vprašanji o njegovem dnevnem urniku vadbe, prednostih redne rekreacije in njegovem najljubšem receptu za beljakovinski napitek je odgovoril tudi na vprašanja o tem, kako začeti svojo fitnes pot. Tukaj je njegovih pet nasvetov za vse začetnike.

1. Začnite počasi

“Moj nasvet za začetnike je zelo preprost: začni,” je zapisal Schwarzenegger in dodal: “Začni in nadaljuj, dokler ne postane rutina.” Igralec je pojasnil, da je za marsikoga najtežje začeti in da je rešitev v tem, da najdemo kakršno koli dejavnost, ki nas veseli.

Za začetek je to lahko tridesetminutni sprehod, pojasnjuje in dodaja, da tisti, ki želijo povečati moč, poskušajo narediti pet sklec in pet počepov. Nato naj naredijo štiri sklece in štiri počepe, počivajo, če potrebujejo počitek, nato pa nadaljujejo z dvema in na koncu eno skleco in počep. “Če vam je takšna vaja prelahka, naslednjič začnite z 10 ponovitvami,” je zaključil.

2. Ne obupajte

Schwarzenegger je pojasnil, da je ključno biti vztrajen in ne obupati zlahka, torej je pomembno ustvariti zagon. “Spodbujam ljudi, da si že na začetku zastavijo cilje, ki jih lahko resnično dosežejo,” je dejal in svetoval, da prvi mesec vsak dan trenirate 10 minut, naslednji mesec pa trening podaljšajte na 15 minut.

“Motivacija zlahka zbledi, a rutina je tista, ki te žene naprej. Vadbo moraš spremeniti v rutino,” pojasnjuje.

3. Zapišite vsako vajo

Oboževalec je Schwarzeneggerja vprašal, če je koristno, da si zapiše vsako vajo, na kar je igralec odgovoril, da je to zaželeno in da je sam v telovadnici s kredo na tablo zapisal načrt vadbe in jo nato, ko jo je izvedel, prečrtal. “V telovadnici lahko uporabljate mobilni telefon, da spremljate svoje vadbe in poslušate glasbo, vendar nič drugega,” je opozoril.

4. V telovadnici ne uporabljajte mobilnih telefonov

Bodibilder je ostal pri temi mobilnih telefonov in večkrat omenil, da mu ni všeč, ko ljudje v telovadnici veliko časa preživijo za mobilnimi telefoni. Schwarzenegger meni, da se moramo med vadbo popolnoma izolirati in osredotočiti le na vaje, ki jih izvajamo. En razočarani oboževalec je zapisal, da je bil nezadovoljen, ker je zamudil klepet z igralcem, ker je bil na treningu, kar je Schwarzenegger pohvalil in rekel: “Šampion, ponosen sem nate, ker nisi tipkal, ko si treniral.”

Igralec je izpostavil tudi raziskavo, ki je pokazala, da lahko uporaba mobilnega telefona pred vadbo zmanjša moč za 30 odstotkov.

5. Beljakovine, beljakovine in še več beljakovin

Schwarzenegger vsem tistim, ki šele začenjajo z vadbo, svetuje, da v prehrano dodajo več beljakovin, še posebej, če je njihov cilj pridobivanje mišične mase. Pojasnjuje, da je najbolje jesti dovolj beljakovin in da mora vsak obrok vsebovati določeno dozo beljakovin.

Njegova najljubša jed za ohranjanje mišične mase je omleta z veliko zelenjave in solato. Za zajtrk najraje poje granolo z jogurtom, za malico pa grizlja mandlje in spije proteinski šejk. Dan se običajno zaključi z zelenjavno juho.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close