5 nasvetov Coco Chanel za izvrsten stil

05. januar 2024

5 nasvetov Coco Chanel za izvrsten stil

05. januar 2024
Foto: Profimedia

5 nasvetov Coco Chanel za izvrsten stil

05. januar 2024
Foto: Profimedia

Preberite 5 klasičnih modrosti modne ikone Coco Chanel!

Coco Chanel je modna ikona, ki je zapovedala eleganco in postavila temelj klasiki oblačenja. S svojo ikonično črno oblekico je obogatila garderobe številnih žensk po vsem svetu. Modnega spodrsljaja pri njej zagotovo še nismo našli.

Skozi dolgoletno kariero v modnem svetu si je črno-bela ikona nabrala ogromno življenjskih naukov. Od koga bi se lahko torej bolje naučili brezhibnega stila kot od Chanelove gospe same?

Foto: Spotlight/Launchmetrics

“Moda je arhitektura: trik je v proporcih“

Moda vedno bo in še danes sloni na merah. Lahko nosimo velike šale in rute, vendar jih moramo kombinirati z ozkimi petkami in ozkimi hlačami. Če  imamo radi širše kroje, jih moramo kombinirati z ozko majico.

Najbolj pomembno je, da vzpostavimo ravnotežje v oblačenju, od glave do pet, ker drugače naše telo ne bo imelo oblike. Coco je namreč vedno poudarjala obliko telesa in je želela “ženskam narediti udobna oblačila, ki tečejo preko njihovega telesa”.

“Enostavnost je ključ do prave elegance”

Pozornost želimo pritegniti samo na izbranih predelih telesa. Izpostaviti želimo obliko telesa in ne oblačila. Coco svetuje naslednje: “Ko se pogledate v ogledalo, odstranite en modni dodatek, preden greste od doma. Če nosite cel kup zapestnic, potem ne potrebujete še ducat prstanov na vsaki roki. Temu se reče ravnotežje.”

Foto: Spotlight/Launchmetrics

“Ženska, ki ne nosi parfuma, nima prihodnosti”

Parfum je pečat, s katerim vsaka ženska pusti svojevrsten vtis. Ko je Coco neka ženska vprašala, kje naj bi se parfum nosil, ji je ta odgovorila: “Tam, kjer želiš, da te nekdo poljubi.”

“Najboljša barva na celem svetu je tista, ki na vas dobro izgleda”

Oblačite se v barve, ki vam najbolje pristojijo. Če morda ne veste, katera barva vam najbolj pristoji, razmislite o črni ali beli. Sta namreč popolni barvi. Črna in bela nista nikoli šli iz mode in nikoli ne bosta, meni Coco.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

“Obleči se neokusno in ljudje si bodo zapomnili tvojo obleko, obleči se prefinjeno in ljudje si bodo zapomnili tebe”

To ne pomeni, da morate kupovati draga oblačila, pomembno je, da jih dobro kombinirate.  Vaš stil je lahko torej brezhiben, če boste upoštevali zgornje nasvete.

Nanesite malce parfuma in premišljeno dodajte modne dodatke. Nosite svoje najboljše barva ali črno-belo. Tako boste vedno sijajno oblečeni!

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close