5 nasvetov, kako spreobrniti slab dan v popolnega?

ajda, 04. oktober 2017.

Budilka ne zazvoni, na cesti se vam pokvari avto, pred sestankom pa si po novi srajci polijete kavo! Ko zmanjka suhega šampona za

Slab dan?

Budilka ne zazvoni, na cesti se vam pokvari avto, pred sestankom pa si po novi srajci polijete kavo! Ko zmanjka suhega šampona za lase, je krivica še večja… Vsi imamo kdaj slab dan, ko bi najraje zavili nazaj v toplo posteljo in tam počakali do naslednjega jutra. Kakršenkoli dan je že za vami, vam pomagamo s 5 nasveti, ki vas bodo spravili v boljše razpoloženje.

1. POSKRBITE ZASE KOT ZA MALČKA

Ko imamo slab dan, pogosto pozabimo na naše osnovne potrebe. Med hitenjem želimo narediti vse naenkrat, hkrati pa ne poslušamo svojega telesa, se ustavimo in zadihamo. Morda ste pozabili spiti kozarec vode, pojesti zdrav obrok ali pa vas že ves dan žulijo čevlji. Zase poskrbite kot za triletnega malčka. Kaj bi mu dali najprej, če bi bil slabe volje? Zdrav prigrizek, kozarec vode in dodatno uro spanja. Deluje, verjemite!

2. POKLIČITE PRIJATELJICO

Pozitivno in nasmejano prijateljico, ob kateri se dobro počutite. Če je možnost, se lahko dobita v parku, sicer pa bo zadostoval klic. Pomagala vam bo z nasvetom, prav tako pa boste pozabili na svojo slabo voljo, ko vam bo pripovedovala o dogodivščinah njenega dne. »Prijateljica Maja ima zares zdrav pogled na svet in me vedno spodbudi, da postanem še boljša različica sebe,« pove naša bralka Katarina. Slabo voljo pa bosta zagotovo pregnali, če se skupaj tudi dobro nasmejita!

3. VADBA

Vemo, da si po slabem dnevu želite le udobnega kavča ter vrečke čipsa, vendar to na dolgi rok ni najboljša izbira. Svoje telo morate razmigati  in sprositil! Vadba zvišuje raven endorfinov in sprošča stres. Najboljše je, če lahko telovadite zunaj, v primeru slabega vremena pa bo vaša najboljša prijateljica telovadnica. Po telovadbi boste bolj zadovoljni in manj utrujeni.

4. PRITOŽUJTE SE ZA ENO MINUTO

Svoja čustva sprejmite in jih ne tlačite. Na list papirja si lahko zapišete vse svoje misli, dogodke ali besede, ki so vas ta dan razburile. Lahko jih poveste tudi na glas pred ogledalom ali nekje na samem. Zjočite se, preklinjate, karkoli vam pomaga, samo ne pustite, da slab trenutek pokvari razpoloženje celotnega dne. Zadihajte in pustite sitnosti dneva za sabo …

5. ZAMENJAJTE PERSPEKTIVO

Poglejte vsaj del večernih poročil. Bi še vedno rekli, da imate slab dan? Seveda imate vso pravico, da se počutite slabo, vendar imate tudi vso moč, da se počutite boljše. Hitra vaja do boljšega počutja, je vaja hvaležnosti.

Zahvalite se za vse dobre stvari, ki so se vam v dnevu zgodile, četudi bo treba malce pobrskati. Zapišite jih na list papirja. Poglejte večjo sliko in se vprašajte, koliko od vaših težav je nerešljivih in koliko jih napihujete. Tako boste na celoten dan gledali veliko bolj realno.

Če vam uspe narediti vsaj eno izmed petih stvari na seznamu, se boste hitro počutili boljše!

Vir fotografij in povzetek: TheEveryGirl

O avtorju

ajda

New Report

Close