5 nasvetov, kako slab dan spreobrniti v popolnega

22. december 2023

5 nasvetov, kako slab dan spreobrniti v popolnega

22. december 2023
Foto: Instagram @riccardopozzoli

5 nasvetov, kako slab dan spreobrniti v popolnega

22. december 2023
Foto: Instagram @riccardopozzoli

Budilka ne zazvoni, na cesti se vam pokvari avto, pred sestankom pa si po novi srajci polijete kavo! Slab dan?

Vsi ga kdaj imamo. Takrat bi najraje zavili nazaj v toplo posteljo in tam počakali do naslednjega jutra, ko bo vse čisto drugače. A v večini primerov to na žalost ne gre, zato moramo zdržati in se koncentrirati na pozitivne stvari okoli nas.

Pri tem naj vam pomaga teh pet nasvetov, s katerimi bo vaše razpoloženje v hipu boljše.

Foto: Instagram @rebeccagliha

1. Poskrbite zase kot za malčka

Ko imamo slab dan, pogosto pozabimo na naše osnovne potrebe. Med hitenjem želimo narediti vse naenkrat, hkrati pa ne poslušamo svojega telesa, ki nam sporoča, naj se ustavimo in zadihamo.

Morda ste pozabili spiti kozarec vode, pojesti zdrav obrok ali pa vas že ves dan žulijo čevlji. Zase poskrbite kot za triletnega malčka. Kaj bi mu dali najprej, če bi bil slabe volje? Zdrav prigrizek, kozarec vode in dodatno uro spanja. Deluje, verjemite!

2. Pokličite prijateljico

S tem mislimo na pozitivno in nasmejano prijateljico, ob kateri se vedno dobro počutite. Če je možnost, se lahko dobita v parku, sicer pa bo zadostoval klic.

Pomagala vam bo z nasvetom, prav tako pa boste pozabili na svojo slabo voljo, ko vam bo pripovedovala o dogodivščinah njenega dne. Slabo voljo bosta zagotovo pregnali, če se skupaj tudi dobro nasmejita!

Foto: Instagram @josefinlavold

3. Vadba

Vemo, da si po slabem dnevu želite le udobnega kavča ter vrečke čipsa, vendar to na dolgi rok ni najboljša izbira. Svoje telo morate razmigati  in sprostiti! Vadba zvišuje raven endorfinov in sprošča stres.

Najbolje je, če lahko telovadite zunaj, v primeru slabega vremena pa bo vaša najboljša prijateljica telovadnica. Po telovadbi boste bolj zadovoljni in manj utrujeni.

4. Pritožujte se eno minuto

Svoja čustva sprejmite in jih ne tlačite. Na list papirja si lahko zapišete vse svoje misli, dogodke ali besede, ki so vas ta dan razburile. Lahko jih poveste tudi na glas pred ogledalom ali nekje na samem.

Zjočite se, preklinjate, karkoli vam pomaga, samo ne pustite, da slab trenutek pokvari razpoloženje celotnega dne. Zadihajte in pustite sitnosti dneva za sabo …

Foto: Instagram @chiaraferragni

5. Zamenjajte perspektivo

Poglejte vsaj del večernih poročil. Bi še vedno rekli, da imate slab dan? Seveda imate vso pravico, da se počutite slabo, vendar imate tudi vso moč, da se počutite boljše. Hitra vaja do boljšega počutja, je vaja hvaležnosti.

Zahvalite se za vse dobre stvari, ki so se vam v dnevu zgodile, četudi bo treba malce pobrskati po spominu. Zapišite jih na list papirja. Poglejte večjo sliko in se vprašajte, koliko od vaših težav je nerešljivih in koliko jih napihujete. Tako boste na celoten dan gledali veliko bolj realno.

Če vam uspe narediti vsaj eno izmed petih stvari na seznamu, se boste hitro počutili bolje!

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close