5 oblačil, ki so prepovedana na delovnem mestu!

Obstajajo kosi garderobe, zaradi katerih boste na delovnem mestu izpadle neresno in vulgarno…

Čeprav je zunaj vroče in bi se v službo najbrž najraje sprehodile v kopalkah, to seveda ni najboljša ideja. Najbrž sovražite že misel na to, da morate na posel v dolgih hlačah in suknjiču, potem pa še osem ur trpeti pod klimo in se izpostavljati nevarnosti prehlada.

Politika oblačenja resda postaja nekolikobolj liberalna in dress-code je manj ‘zategnjen’ kot včasih, še vedno pa določeni kosi garderobe niso zaželeni na delovnem mestu, pa tudi v manj ‘resnih’ službah, ne samo v korporacijah, kjer je dress-code že tako ali tako precej strog. Poglejmo si, česa ne bi smele nositi na delovno mesto, pa čeprav to počne, na primer, vaša kolegica.

# Odrezani top

Tako imenovani ‘crop-top’ je kratka majčka, ki razkriva popek, kot pove ime, ta odrezana mini majica več odkriva kot zakriva. Gola koža absolutno ni zaželena v večini služb, razen, če ste plesalka ob drogu ali poklicna prijateljica noči. Če se tej majici ne morete upreti, jo za v službo prekrijte s puloverjem, po končanem delu pa jo lahko pokažete na cesti ali v lokalu.

# Preglobok izrez

V-izrez je lahko lep in spodoben, ali pa hitro prestopi mejo vulgarnosti. Če je preglobok ali če imate velike prsi, se mu odrecite.

# Japonke

Super za na plažo ali v mesto… nikakor pa za v službo! Ko sem to nekoč napisala v kolumni za nek drug medij, me je moški del redakcije skoraj raztrgal. Najbrž je bilo tudi njim jasno, da je preveč sproščeno vseeeno – preveč sproščeno. V tolažbo: japonke na nogah (ali natikači na sploh) so v službi nespodobni tako za moške kot ženske, celo ženske torej, ki imajo ponavadi poleti lepo urejena stopala. Pred vhodom v službo se preobujte…

# Mini krilo

Sploh če je iz džinsa, potem le še skočite na rolerje in pozabite službo.

# Kratke hlače

Si lahko predstavljate, da nekdo na seji nadzornega sveta sedi v krakih hlačah? Tudi mi ne. Naj si bodo še tako elegantne ali okrancljane s pentljo, iz svile ali karkoli si že bodi – za v službo so kratke hlače prepovedane, sploh v korporativnem svetu!

 

Foto: StyleBuzz, Vogue, YouTube, The Fashion Medley

New Report

Close