5 odličnih modnih nasvetov za ženske po 40. letu

12. junij 2019

5 odličnih modnih nasvetov za ženske po 40. letu

12. junij 2019

Štirideseta leta so pravo obdobje, da se odločite, kateri modni kosi so še vredni naložbe in kateri ne. Če kdaj, potem po 40. letu res pride do veljave vaš osebni slog.

Ženske po 40. letu sijejo z neko posebno lepoto in žarom, ker so dovolj samozavestne, da se ne ubadajo z malenkostmi in imajo obenem še dovolj energije za spremembe.

Najbrž ste že same ugotovile, da trendom ni treba slepo slediti. Če ste ena od tistih žensk, ki jim ni veliko do sprememb, želite pa izpiliti svoj modni slog, potem vam prinašamo 5 modnih nasvetov za še lažje stiliranje po 40. letu.

1. Štirje kosi, za katere se splača odšteti več

Pazite na kakovost materiala in udobje obutve, denar vložite tudi v kakovostna sončna očala klasičnega modela, ki se ga ne boste naveličale vsaj nekaj sezon. Enako velja za torbo. Pri nakupu rjave in črne torbe, ki sta modni klasiki, ne varčujte. Splača se vam odšteti tudi več denarja za kakovosten in eleganten plašč klasičnega kroja.

2. Odvrzite to, kar se ne sklada z vašim slogom

Ogrlice s sporočilom ‘Mir’, kopica prstanov na vsakem prstu in velikanski uhani z resicami? Vse je lahko videti dobro, a le, če slog ni prisiljen in se sklada z vašo osebnostjo. Poslovite se od modnih kosov, ki ne izražajo več tega, v kar ste se razvili in jih zamenjajte za stvari, v katerih se boste počutile boljše.

3. Poudarite svoje prednosti in se ne bojte svojih ‘napak’

Pri 40-ih bi že morale dobro poznati svoje telo in vse, kar je laskavega na njem. Ni pomembno, ali so to krila kroja na svinčnik, obleke ali živalski potisk, bistveno je, da se ne skrivate in da samozavestno zažarite.

4. Ni vsak trend samodejno dober

Vse ženske nosijo potisk kravice, vam pa ni všeč? Prijateljici pristoji neonska barva, toda ve se ne morete ogreti zanjo? Zakaj bi se silile v nekaj, kar niste? Štirideseta so pravo obdobje, da sebi in drugim na glas rečete: Ne sledim trendom in prav malo mi je mar. Lahko pa jih tudi posvojite in si jih prilagodite tako, kot vam ustreza.

5. Konec je kompulzivnega nakupovanja

Do sedaj ste naredile že dovolj napak; iz trgovine ste šle z neustrezno velikostjo oblačil, potem pa nosile te kose, polne negativne energije in nizke samozavesti? Štirideseta so čas, da nehate s tem: vzemite si čas za nakupe, preizkusite več možnosti in razmislite o najboljši. Tako boste iz trgovine odšle prepričane v svoj izbor in ga nosile samozavestno.

D. S.

Foto: Pexels, The Balance Careers, LiveScience, Biography, Pinterest, Womanandhome.com

Style. Več novic

New Report

Close