5 odličnih trikov, kako razširiti ali zožiti kavbojke, ki vam ne pristajajo več

30. julij 2019

5 odličnih trikov, kako razširiti ali zožiti kavbojke, ki vam ne pristajajo več

30. julij 2019

Obstajajo načini, kako svojim najljubšim kavbojkam lahko vrnete prvotno obliko, kot so jo imele v trenutku, ko ste jih kupile.

Vse smo se že kdaj znašle v tako frustrirajočem položaju: sčasoma se zgodi, da se naše kavbojke preveč raztegnejo in nam postanejo prevelike, ali pa se med pranjem material tako skrči, da nam postane jeans preozek, celo takrat, ko se ne zredimo, niti ne shujšamo.

Jeans kot material je lahko precej problematičen, bodisi je tkanina že v osnovi slaba, ali pa niste pravilno upoštevale navodil o pranju in vzdrževanju blaga. Že po nekaj pranjih so lahko zato kavbojke videti povsem drugače, kot tedaj, ko ste jih kupile.

Vendar kar brez skrbi, obstajajo načini, kako svojim najljubšim kavbojkam lahko vrnete prvotno obliko. Tu so triki, kako si pomagate.

Če so vam kavbojke postale prevelike, jih operite v vreli vodi. Ta trik bo najbolj uspešen v primeru, če je tkanina v pretežni meri izdelana iz bombaža.

Ekstra nasvet: ne uporabite mehčalca, da material ne zamenja preveč svoje prvotne oblike!

Dajte jih v sušilec – po pranju jih vstavite v sušilni stroj in nastavite gumb za sušenje na najvišjo temperaturo. Tkanina se bo skrčila in kavbojke vam bodo spet lepo pristajale.

V notranjost pasu lahko vedno všijete majhen del elastičnega traku, če je pas popustil.

So vam kavbojke postale premajhne? Popršite jih z mlačno vodo in jih razvlecite, da se raztegnejo – vlažen jeans raztegnite z rokami v vseh smereh in opazujte, kako vam bodo kavbojke ponovno videti kot ulite.

Foto: Pinterest

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close