5 poletnih težav z lasmi in kako jih rešiti

15. julij 2022

5 poletnih težav z lasmi in kako jih rešiti

15. julij 2022
Foto: Unsplash

Lasje, ki se hitro mastijo, barva, ki bledi … težav z lasmi je med poletjem nešteto. 

Sonce, morska voda in potenje lahko uničijo pričesko, pa tudi splošno zdravje las. Naštevamo pet pogostih težav z lasmi, za katere obstajajo rešitve. 

1. Lasje se zmastijo vsak dan

Lasišče se med poletjem veliko hitreje zmasti, saj se zaradi višjih temperatur tudi več potimo. Še huje je za tiste, ki imajo naravno bolj mastne lase. Umivanje las vsak dan je lahko mikavno, toda s tem se bo lasišče osušilo, lasje pa bodo le še bolj mastni.

Rešitve so zelo preproste – suh šampon, lasje v čopu ter kitke. S suhim šamponom se lahko rešite videza mastnih las, lase pa spnite v gladek čop ali figo ali si naredite kitke. Prav tako pri umivanju las uporabite vlažilni šampon in balzam ter na svoje lase večkrat nanesite masko. 

Foto: IMAXtree

2. Lasje so suhi 

Pri visokih temperaturah je zelo verjetno, da bodo vaši lasje postali suhi in razcepljeni. Kaj storiti? Znebite se ravnalcev in kodralcev las, lase pa si umivajte z vlažilnim šamponom ter balzamom. Tisti z dolgimi in kodrastimi lasmi bodite še posebej pozorni, da so vaši lasje dobro navlaženi, saj so takšni lasje bolj pogosto suhi. 

Foto: IMAXtree

3. Barva bledi

Poleti smo radi zunaj in želimo si, da bi naši lasje izgledali neverjetno dobro. Toda UV žarki in sonce povzročijo, da barvani lasje bledijo. Z barvanimi lasmi morate ravnati kot s svojo kožo na soncu – najbolje je, če ostanete v senci, toda če morate biti zunaj cel dan, zmanjšajte svojo izpostavljenost soncu s pomočjo kap ali pa lase zavijte v šal. 

Obstajajo tudi produkti, ki so praktično krema za sončenje za vaše lase. Gre za spreje, olja, primerje in pudre za lase, ki vaše lase zaščitijo pred UV žarki in v laseh zadržijo barvo ter navlaženost in jih tako zaščitijo pred vročino. 

4. Lasje se nakodrajo 

Poleti je v zraku običajno veliko več vlage, zato se lasje hitro nakodrajo. Če se želite izogniti pretirani nakodranosti in volumnu las, potem se izognite kodralcem in ravnalcem las, las si ne umivajte s prevročo vodo in jih pustite čim bolj naravne.

Uporabite pripravke in šampone, ki bodo vaše lase navlažili, pri sušenju las pa uporabite brisačo iz mikrovlaken.

Foto: IMAXtree

5. Je za moje lase boljša slana voda ali klorirana voda?

Poleti ni nič bolj prijetnega kot ohladitev v morju ali v bazenu. Toda morska in bazenska voda lahko brez ustrezne skrbi za lase povzročita veliko škode. Kodrasti lasje bodo v bazenski vodi bolj uničeni kot v morski, saj so takšni lasje bolj suhi in posledično bolj dojemljivi za škodljive kemikalije.

Klor se prime las in odstrani vsa naravna olja, zaradi česar so lasje suhi in hitro uničeni, toda morska voda ima zelo podoben učinek. Tisti, ki imajo barvane lase, lahko v morju in v bazenu izgubijo naravna olja, lasje pa postanejo zelo krhki ter začnejo bledeti. 

Foto: Unsplash

Pred plavanjem si zato navlažite lase z vodo. Vaši lasje so namreč kot goba – vpijejo lahko le določeno količino vode. Če lase torej dovolj navlažite, bodo v bazenu ali v morju vpili manj klora in slane vode. Pomembno je tudi, da lase po plavanju dobro sperete in odstranite vse kemikalije in sol, ki se jih je prijela. 

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close