5 pomladnih trendov, ki bodo še dolgo vztrajali med nami

19. april 2019

5 pomladnih trendov, ki bodo še dolgo vztrajali med nami

19. april 2019

V aktualni sezoni sobiva in si prostor deli več trendov, ki so se s pist oziroma tednov mode uspešno preselili na ulice. Katere bomo zanesljivo videli tudi čez pol leta in še kasneje?

Tako rekoč vsak dan pišemo o kakšnem trendu, ki bo zavladal ulicam, oziroma so ga poznavalke sprejele za svojega v tej pomladi. Smernice nas hitro zapeljejo, a tudi same vemo, da bo lahko zgodba čez 6 mesecev, kaj šele čez 12, že povsem drugačna.

Trendi so pač trendi, zato nas to niti ne preseneča, toda za nekatere smernice intuitivno zaslutimo, da se bodo obdržale dlje in da so bile ustvarjene (ali na novo reciklirane) z namenom, da med nami ostanejo. Katerih 5 trendov je izzvalo občudovanje in jih bomo lahko gledali ne le to pomlad, ampak tudi v naslednjih sezonah?

1. Modni dodatki (okrasi) za lase

Okrašene sponke, opazne kovinske lasnice, obroči in trakovi, lahko tudi v predimenzionirani verziji, so super stvar za vse, ki imajo neubogljive lase in si želijo urejeno frizuro. Zdaj so dodatki za lase nepogrešljiv del trendi stylinga, posebej ‘in’ pa so sponke z dizajnerskimi logotipi ali z zanimivimi sporočili.

2. Kavbojke v beli barvi

Bel jeans nam ne bo nikamor ‘pobegnil’. To pomlad ga lepo dopolnijo črtasti vzorci na oblačilih, tanki puloverji in mornarsko moder top. Bele kavbojke lahko stilirate tudi k bež oblačilom, styling ne bo dolgočasen, brez skrbi!

3. Rumena

Barva limon, narcis, kanarčkovo rumena, barva ognjiča… Vsi odtenki rumene bodo zaznamovali tokratno pomlad. Rumena barva se na začetku zdi komplicirana za ustvarjanje stilskih kombinacij, a le do trenutka, ko ugotovite, kateri odtenek rumene se najlepše poda k vaši polti in jo osveži.

4. Biseri v baročnem slogu

Biseri so v segmentu nakita to, kar je mala črna obleka ali angleško LBD v modi. Vselej elegantni, vedno modni. Trenutno se nosijo nekonvencionalno in asimetrično razporejeni na izbranem kosu nakita. En biser ali več njih – vedno bodo aktualni, v to ste lahko prepričane.

5. Enobarvni videz v skladnih barvnih odtenkih

Tako imenovano ‘toniranje’ garderobe od glave do pet je spet v modi. Obenem je dober način, da si nehate govoriti, ‘kako spet nimate česa obleči’. Odločite se za glavno barvo in jo nadenite od glave do peta v različnih niansah. Ta trend je še bolj zanimiv od monokromatskega videza, ki je vladal v prejšnjih sezonah.

D. S.

Foto: Popsugar, Instagram, Pinterest, Elle, Madewell, Hypebae

Style. Več novic

New Report

Close