5 razlogov, zakaj vas partner ne zaprosi

10. januar 2023

5 razlogov, zakaj vas partner ne zaprosi

10. januar 2023

Za mnoge ženske je poroka pravi dokaz ljubezni. A kaj pomeni, če sta v zvezi že več let in še kar ni zaprosil?

Vse vaše prijateljice na družbenih omrežjih razkazujejo zaročne prstane in proslavljajo zaroko, vaš izbranec pa nikakor ne kupi prstana in poklekne. Seveda se začnete spraševati o njegovih resničnih namenih in o tem, ali se sploh namerava poročiti.

To je verjetno zato, ker so nas kot otroke učili, da sta ljubezen in zakon sinonima. Torej, če vas moški ljubi, vas bo hotel zasnubiti in postati vaš mož, vi pa njegova žena. Zato ste lahko nekoliko razočarani, če vas še noče zasnubiti, čeprav vam pravi, da vas ljubi.

Foto: Instagram

Obstaja veliko razlogov, zakaj moški noče zaprositi (ali preprosto še ni zaprosil), ki niso povezani z vami ali s tem, kako se on počuti glede razmerja. Edini način, da ugotovite, v katero kategorijo spadate, je, da pošteno pogledate, kaj vam zakon pomeni, in nato ugotovite, ali enako pomeni njemu.

To so resne stvari, ki lahko končajo razmerje, zato je zelo pomembno, da razumete njegov pogled na poročne zvonove, preden začnete mahati s kakšnim grandioznim ultimatom. Strokovnjak za odnose Manj Weerasekera pravi: “Namesto da začnete sestavljati seznam možnih razlogov, zakaj si on še ne želi poroke, si je vredno vzeti trenutek in razumeti, zakaj to počnete. Kaj vam bo zakon dal, česar vam dolgoročna zveza ne da?”

Ni pripravljen na poroko

Običajno se ženske počutijo pripravljene na poroko hitreje kot povprečen moški. “V zgodovini so bili moški bolj pripravljeni na poroko, ko so postali finančno varni, ženske pa so se želele poročiti, ko so želele otroke,” pravi biološka antropologinja dr. Helen Fisher.

Foto: Pexels

To ne pomeni, da moški ne razmišljajo o poroki. Poskusite se poistovetiti z njim in razumeti njegovo perspektivo. “Najprej se mora počutiti, kot da ve, kaj počne na svetu in kam gre,” pojasnjuje John Gray, svetovalec za odnose in avtor knjige Moški so z Marsa, ženske z Venere. Tako kot ste sami imeli stvari, ki ste jih želeli doseči, preden ste se poročili, enako velja za njega. Morda mislite, da ste dosegli vse, vendar je pomembno, da so moški pripravljeni na finančno breme zakonskega življenja.

Morda se mu zdi, da niste “pravi”

Resnično nima pojma, ali se želi poročiti s tabo ali ne, in bo naredil vse, kar je v njegovi moči, da bodo stvari ostale takšne, kot so, dokler mu to ustreza ali dokler ženska, ki si jo res želi, ne pride.

Se sliši znano? Žal nam je, toda ta situacija ni niti priročna niti obetavna. Prav zato toliko žensk moškim, s katerimi hodijo, postavi ultimat glede poroke in se čez nekaj časa želijo poročiti, ker menijo, da so s tem moškim preživele ali zapravile veliko časa.

Vendar, če vam je z nekom prijetno, to ni razlog za snubitev. Tudi to, da ste dovolj srečni, ni razlog za snubitev. In tudi to, da ste dolgo skupaj, ni razlog za snubitev.

Foto: Profimedia

Poroka je resen podvig, je zaveza za vse življenje. In če vidva ne moreta sodelovati pri reševanju lastnih težav v zvezi, potem verjetno nista namenjena drug drugemu. Včasih, kljub našim najboljšim namenom in največjim sanjam, stvari enostavno niso takšne, kot bi si želeli.

Nekateri moški ne verjamejo v idejo ali institucijo poroke

Za nekatere moške pa poroka ni nič drugega kot papir. Če sta bila vzgojena v religioznem okolju ali sta sama religiozna, bi vama poroka morda nekaj pomenila, a obstaja tudi zelo realna možnost, da poroka zanj ni tako pomembna kot ljubljenje.

Nekateri moški morda ne marajo ideje o poroki zaradi tega, kako gledajo na poroko svojih staršev, ali pa so bili morda že enkrat poročeni in je bila katastrofa. Tako kot imate vi pravico do lastnih občutkov glede poroke, ima on pravico do svojih občutkov glede blažene zveze.

Strašijo ga vaša pričakovanja

Preveč pričakujete od njegove snubitve ali pa preprosto ni pripravljen narediti koraka. V vsakem primeru pa niste vi krivi; na družbenih omrežjih je ogromno grandioznih primerov. Ta pričakovanja mu preprečujejo, da bi vas dejansko zaprosil. To je dejavnik strahu. Noče vas razočarati.

Foto: Instagram

Čuti pritisk, da se mora vse izteči popolno, in ne želi zamočiti. Njegovi prijatelji in družina so morda celo del tega. Od njega lahko tudi oni pričakujejo, da bo zaprosil in kako bo to storil. Najboljše, kar lahko storite, je, da se o tem pogovorite in mu date vedeti, da bo vse, kar si bo izmislil za vas, vseeno idealno.

O tem se nista zares pogovarjala

Če on ne ve, da se želite poročiti, mu to ne bo padlo na pamet. Ne pričakujte, da vam bo partner bral misli. Navsezadnje, če želite vedeti, zakaj vas še ni zasnubil, se morate o tem pogovoriti z njim.

Poleg tega je poroka velika življenjska odločitev in razumeti morate, kaj vsi pričakujejo od vajinega skupnega zakonskega življenja. Če ste tako prepričani, da želite preživeti preostanek svojega življenja s tem človekom, potem se morate navaditi, da se z njim pogovarjate o stvareh, ki vas strašijo in va, povzročajo nelagodje.

Poroka in ljubezen nista vedno sinonima, različnim ljudem pomenita različne stvari in dokler se ne pogovorite z njim, ne boste vedeli, pri čem ste.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close