5 razlogov, zakaj za letošnje praznike izbrati trajnostno darilo

23. december 2021

5 razlogov, zakaj za letošnje praznike izbrati trajnostno darilo

23. december 2021
Avtor: Cuckoo Cups

Darila v zadnjih letih postajajo vse bolj pretirana, a so obenem brez prave vrednosti, kupljena hitro in brez premisleka. Naj bo letos drugače.

Če potrebujete še kakšen nasvet, kako letos razveseliti svoje najbližje, a si želite unikatnega darila, ki bo zares nekaj pomenilo, se po navdih obrnite k trajnosti. Najboljše nasvete o tem imajo pri mladem slovenskem podjetju Cuckoo Cups, ki ponuja izvirna darila, v celoti izdelana v Sloveniji ter oblikovana s prikupnimi in zanimivimi dizajni.

Tik pred prazniki so razkrili nekaj razlogov, zakaj je podarjanje trajnostnih daril tako pomembno in kaj trajnostnega lahko podarite za letošnje praznike:

“Eden od naših nasvetov bi zagotovo bil ta, da se odločamo za nakup pri slovenskih ustvarjalcih, saj lahko s tem pripomoremo k znižanju ogljičnega odtisa, ki ga ustvarjajo velika mednarodna podjetja s svojo masovno proizvodnjo in dolgo potjo do naročnika, obenem pa tudi podpremo naše gospodarstvo.”

Ekipa Cuckoo

Vendar pa za trajnostna darila štejejo tudi doma izdelana darila ali pa namesto izdelkov podarite izkušnjo (karto za wellness ali obisk kina, …).

Razlogov za trajnostna darila je več:

  • Spremenili boste mišljenje in spodbudili druge. Vsak korak šteje. Če boste letos vi podarili trajnostna darila, jih bo naslednje leto mogoče tudi že kdo od vaših najbližjih. S tem namreč vplivate na vse ljudi okoli sebe in jim pomagate, da tudi sami postanejo bolj trajnostni.
Avtor: Cuckoo Cups
  • Zmanjšali boste količino daril. Božični prazniki so bili včasih povezani z družino, druženjem in s smehom. V zadnjih letih so izgubili pomen, saj je pomembno predvsem to, koliko je nekdo dobil in v kakšni vrednosti. Letos raje podarite manj daril in naj bodo tista zares nekaj posebnega in unikatnega. Manj daril = manj onesnaževanja. Izbira kvalitetnih izdelkov naj bo na prvem mestu – takšna darila bodo namreč v uporabi še dolgo časa, tudi pri prihodnjih generacijah.
  • Lahko podprete domače ustvarjalce. Z izbiro trajnostnih daril, ki jih najdete prav pri slovenskih ustvarjalcih, boste podprli manjša podjetja in naše gospodarstvo. Ekipa Cuckoo cups ima v Celju butično trgovino Kukušnjak, ki poleg svojih ponuja tudi raznovrstne izdelke različnih slovenskih podjetij. Na njihovih policah najdete vse, od kozmetike do hrustljavih granol, s katerimi lahko napolnite prisrčne emajlirane skledice za zajtrk.
Avtor: Cuckoo Cups
  • Izrazite svojo kreativnost. Imate v sebi kreativno žilico, ki je še niste odkrili? Potem so prazniki pravi čas, da razmislite, v čem ste dobri in letošnja darila izdelate, kar sami doma. Če znate plesti ali kvačkati, izdelajte šal ali kapo, če se bolje znajdete za štedilnikom pa specite slastne piškote in jih podarite v simpatičnem kozarcu, ki ga lahko obdarovanec kasneje uporabi za nadaljnje shranjevanje.
  • Pokažite osebno noto. Najlepša darila so tista, ki že na prvi pogled pokažejo, da so bila izbrana z mislijo na obdarovanca. Morda vaju povezuje kakšna skupna misel ali zabavni vzdevek? Personalizirani izdelki bodo vsak dan znova spominjali na posebno vez med vama. Bi radi prijatelju ali partnerju pokazali, da se lahko vedno zanese na vas – tudi med kuhanjem testenin? Podarite cedilo, ki bo z napisom: “Nikoli te ne bom pustil/a na cedilu” popestrilo kuho.
Avtor: Cuckoo Cups

Za piko na i pa nato darila še trajnostno zavijte. Pri tem lahko uporabite stvari, ki jih najdemo doma ali v naravi (smrečje, šipkove vejice, storži, …), uporabite navaden nebeljen papir in ga okrasite z lepimi mislimi ali ilustracijami, za okrasek pa lahko uporabite tudi kaj uporabnega, recimo lectovo srce.

Avtor: Cuckoo Cups

Pri Cuckoo cups boste našli ogromno zabavnih in prisrčnih trajnostnih daril za vse priložnosti. Poleg že zgoraj naštetih izdelkov boste v njihovi spletni trgovini in v trgovini Kukušnjak v Celju našli tudi druge trajnostne izdelke, s katerimi lahko obdarite tako vaše družinske člane kot prijatelje.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close