5 seks položajev, za katere prvič slišimo! Jih boste preizkusili?

11. april 2019

5 seks položajev, za katere prvič slišimo! Jih boste preizkusili?

11. april 2019

Gre res za nove položaje ali imajo le drugačno ime? Preberite članek in jih preizkusite, v kolikor jih še niste, ter tako vnesite vznemirjenje med rjuhe in prekinite z rutino

Ne bomo dolgovezili: želite spet prižgati plamen strasti med vama? V dolgih zvezah začne seks hitro trpeti. Pomanjkanje kemije (partnerja ste že prevečkrat videli v situacijah, ki ubijajo strast), ni časa, preveč je obveznosti, tu so otroci, dolgi delovniki, dodatna izobraževanja…

Sodobno življenje je dobesedno narejeno tako, da pomori vsakršno romantiko in strast. Ta na začetku zveze ni vprašljiva (toda na njen račun trpijo delo, prijateljstva in dolgočasna ‘rutina’, kot je npr. preverjanje družbenih omrežij), a že čez nekaj mesecev, kaj šele let, imate v mislih samo še pošten nočni počitek, ne pa seksa.

Vendar zveza brez seksa hitro zamre ali postane zgolj gospodinjstvo, ker je ceneje in udobneje živeti še z nekom. Zakaj bi na srednja ali stara leta menjali ‘konja’? Tako ostajate v coni udobja, navznoter pa umirate od pomanjkanja dotikov in zadovoljitve. Zdaj ni več izgovorov, da ne bi poskusili nečesa novega, kar bo popestrilo vajino rutino.

1. Spork

Ime je skovanka dveh angleških besed: spoon (žlica) in fork (vilice). Ženska je na hrbtu, moški leži pod desnim kotom (če bi gledali od zgoraj, sta videti prekrižana). On si da njeno nogo na svojo ramo. Tako lahko vanjo prodre pod drugačnim kotom, kot ponavadi.

2. Žensko sedlo

Žensko sedlo je verzija jahalnega položaja, le da je obrnjena drugače (mladina, poučena s pornografskih strani, temu položaju reče tudi ‘reverse cowgirl’). Lahko pa se ženska na moškega spušča in dviguje tudi z boka, pri tem je treba biti previden zaradi poškodb hbtenice, ta položaj priporočamo le mladim in gibčnim.

3. Dunajska ostriga

Ža samo ime je tako, da zastrižemo z ušesi. Položaj od ženske zahteva več gibčnosti. Ona je na hrbtu in noge dvigne visoko v zrak, kolikor gre. Tako moški še globje prodre vanjo, kar obema daje nov užitek.

4. Trapez

Moški sedi na robu postelje. Ženska je z obrazom obrnjena proti njemu ter z nogami ovije njegov trup. Lahko se še nagne nazaj, da s tem omogoči globje prodiranje partnerju. Ona ima nadzor, on pa lahko uživa v seksi pogledu nanjo.

5. Leteče naslonjalo

V tem položaju je moški na hrbtu, ženska se s trebuhom uleže nanj, toda v nasprotno smer, tako, da so njene noge v smeri njegove glave. Na ta način moški penetrira pod neobičajnim kotom in ima razgled na zadnjico partnerke. Pri tem položaju morata biti previdna, saj se penis pod tem kotom zvija. Izvajajta počasne gibe.

D. S.

Foto: Yahoo, Bustle, Refinery 29

Style. Več novic

New Report

Close