5 skrivnosti o ljubezni, ki jih poznajo zrele ženske

24. julij 2022

5 skrivnosti o ljubezni, ki jih poznajo zrele ženske

24. julij 2022
Foto: Pexels

Za ljubezen nikoli ni prepozno, in prav starejše ženske, ki imajo predhodne izkušnje v ljubezni, pa tudi v življenju, so tiste, ki to najbolje vedo.

Ko si mlajši, je težko ugotoviti, ali samo delaš v imenu svojih hormonov in strasti ali pa si res našel pravo ljubezen. Pri starejših in zrelejših ženskah bo ta razlika zelo očitna, saj zaradi življenjskih in ljubezenskih izkušenj preprosto vedo več.

Od globlje intimnosti do preizkušanja novih stvari bodo starejše ženske na teh področjih vedno vedele več, to pa so njihove skrivnosti.

Ljubijo svoje telo v vseh letih

Zrele in starejše ženske ne vidijo svojih teles kot predmetov, ki jih je treba izklesati do popolnosti. Zavedajo se, da je njihovo telo pomemben spremljevalec na tej zahtevni poti, imenovano življenje, in ga ne jemljejo več za samoumevnega, ampak mu prisluhnejo.

Če se želijo počutiti lepo, bodo oblekle tisto, kar jim je všeč, in če se želijo sprostiti in obnoviti, bodo svoje telo nahranile z okusno hrano in počivale, kolikor bo potrebno. Če se želijo počutiti močne, bodo telovadile, da bi dvignile raven serotonina, ko pa so slabotne, bodo upočasnile in negovale svoje telo na najboljši možni način. Ne glede na signale, ki jim jih pošilja telo, jih pozorno poslušajo in si dovolijo biti nepopolne ter živeti življenje na najboljši možni način.

Moški pridejo in grejo, prijateljice so za vedno

V mladosti moški pridejo in odidejo, ne glede na to, ali so oni tisti, ki se ne želijo vezati, ali pa so ženske same takšne. Vendar ostanejo ženska prijateljstva, ki so potrebna tudi, ko se ženske ustalijo. Zavedajo se, da intimnost, ki jo imajo s prijatelji, preprosto nikoli ne bo enaka intimnosti, ki jo imajo z zakoncem ali partnerjem.

Ženske potrebujejo intimna prijateljstva, da se pogovarjajo o svojih čustvih, težavah in rešijo stvari. Moški o teh stvareh ne govorijo pogosto, zato vedo, da je dobro negovati ženska prijateljstva.

Foto: Pexels

Boljše se je zaljubiti v dobrega, namesto v lepega moškega

V mlajših letih je libido tisti, ki sprejema večino odločitev. Feromoni podivjajo, ko ženska vidi čednega moškega, a mlajše ženske se le redko vprašajo, ali je moški, s katerim so, res dober. To pogosto vodi v kratkotrajna razmerja in dolgotrajno čustveno bolečino.

Tudi starejše in zrelejše ženske so v preteklosti že naredile isto napako, a zdaj iščejo nekoga, ki bi lahko zadovoljil njihove čustvene potrebe. In ravno z njihovim izpolnjevanjem pridejo do zaključka, da je njihovo spolno življenje boljše in bolj izpopolnjeno.

Težave ali zatišje v razmerju ne pomenijo konca

V mladosti je na zmenku težko zdržati dolgotrajno tišino, kaj šele obdobja v zvezi, ko je res slabo. Toda z leti zrelejše ženske vedo, da jim ni treba iz vsega delati velikega problema, ampak da lahko počakajo in vidijo, kako se bodo stvari odvijale, preden sprejmejo impulzivne odločitve.

Vedo, da se morajo s partnerji pogovoriti, da se skupaj odločijo in rešijo težavo. Prav tako vedo, da ni panike, če je v razmerju zatišje, ker se stvari spreminjajo kot plima.

Foto: Unsplash

Zrele ženske se imajo raje

Prezir do sebe se bo občasno pojavil, še posebej v mladosti, a zrele ženske vedo, da zanj ni več prostora. Proti njemu se borijo s hvaležnostjo, pa naj gre za življenje, zdravje ali delo. Zavedajo se, da morajo imeti s seboj najbolj intimen odnos in da pišejo svojo zgodbo.

Prispevek je bil objavljen na miss7.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close