5 sladic, ki jih lahko jeste, tudi če hujšate!

23. maj 2022

5 sladic, ki jih lahko jeste, tudi če hujšate!

23. maj 2022
Foto: Unsplash

Če ste na dieti, še ne pomeni, da se morate sladicam popolnoma odpovedati. Teh pet idej vam bo zagotovo olajšalo izgubo teže.

Mnogi diete povezujejo s prepovedjo sladkorja ali kakršnekoli hrane, v kateri uživajo. A takšne diete mnogokrat niso vzdržljive, saj privedejo do prenajedanja. Če želite, da ima vaša dieta trajen učinek, si privoščite katero izmed teh petih sladic.

Jabolčni piškoti

Lahek, a sladek prigrizek so jabolčni piškoti. Preprosto narežite jabolko na tanke rezine, ga premažite z maslom iz oreščkov (arašidovo ali mandljevo), nato pa potresite z rozinami, kokosom ali koščki temne čokolade. Zdrav prigrizek, ki služi tudi kot odličen zajtrk!

Mimogrede: oreščki so izjemno uporabni v prehrani, saj ne vsebujejo le ogromne količine hranil, ampak so tudi zelo nasitni in zagotavljajo trajno energijo.

Mousse iz čokolade in avokada

Zdrava kremasta pena, ki je za piko na i še okusna. Potrebujete:

  • 1 zrel avokado,
  • 1 zrela banana,
  • 4 žlice kakava,
  • 3 žlice kokosovega olja,
  • 100 ml mandljevega mleka.

Vse sestavine dajte preprosto v blender in jih miksajte, dokler ne dobite kremaste mase. Ohladite in postrezite s poljubnim posipom.

Sladke kokice

Sladke kokice so odlična ideja, saj imajo malo kalorij. Za boljši okus pa si lahko pripravite tudi kokice s karamelo ali arašidovim maslom. Kokice preprosto specite, nato pa jih prelijte z izbranim prelivom, dokler so še vroče.

Zmrznjen jogurt s sadjem

Kadar vam zadiši sladoled, je zmrznjen jogurt odlična zamenjava. Potrebujete:

  • 500 g jogurta,
  • Brezkalorijski sladkor (eritritol, stevia …),
  • po želji cimet ali vanilija.

Vse sestavine zmešajte v posodi, da nastane enotna kremasta zmes. Nato postavite v zmrzovalnik za približno štiri ure in pomešajte na vsake 30 minut, da ne nastanejo preveliki kosi. Preden ga postrežete, vmešajte še gozdne ali katere koli druge sadeže in posujte z oreščki.

Sadni sorbet

Si še želite sladoleda? Sadni sorbet iz manga je odlična ideja. Ali pa iz katerega koli drugega sadja.

Foto: Unsplash

Za mangov sorbet preprosto narežite zrel mango na kocke in z žlico odstranite skorjo. Nato postavite v zamrzovalnik za vsaj štiri ure.

V mešalnik zlijte 100 ml vode, dodajte žlico medu ali vašega najljubšega sladila in zamrznjen mango, ter zmiksajte. Pripravljeno zmes za še eno uro postavite v zamrzovalnik. Okusen in zdrav sadni sorbet je pripravljen!

Prispevek je bil objavljen na miss7.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close