5 stilskih napak, ki jih delamo pri nošenju ozkih kavbojk!

Obstaja veliko načinov nošenja skinny jeansa, ampak naštetim se naslednjič raje poskusite izogniti…

Na vrhu seznama najbolj priljubljenih ženskih kavbojk so zagotovo tiste ozke, ki jim s tujko pravimo tudi skinny jeans. S tem ni prav nič narobe, celo nasprotno, gre za model, ki laska skoraj vsaki postavi, zelo lepo pa se prilega na številne modne kombinacije. Skinny jeans oziroma ozke kavbojke so priljubljene že tako dolgo vrsto let, da se že pojavljajo celo njihovi kritiki, ki nam žugajo, da nismo v trendu in modne, če nanje še naprej zvesto prisegamo.

A kljub poplavi številnih širših in drugače krojenih modelov, ki jih videvamo v ulični modi, se ozkim kavbojkam ne moremo in nočemo kar tako odpovedati. Pride namreč dan, ko se samo v njih počutimo odlično in zapeljivo, pa pika. Modni stilisti pa nam tokrat skinny jeansa ne odrekajo, pač pa nas opozarjajo na nekaj najpogostejših napak, ki jih naredimo pri njegovem nošenju. Katere so te?

# Izogibamo se vsem modelom, ki niso kot druga koža

Nekatere ženske menijo, da je skinny jeans sinonim za tesno prilegajoče se kavbojke po vsej dolžini nog, a sploh ni tako. Preizkusite tudi kavbojke, ki so na mečih nekoliko širše, sploh, če se vam ta kroj lepo usede na boke in zadnjico. Enako velja za modele, ki vam lepo poudarijo meča in stegna, vendar se vam okoli pasu malce široki: preprosto uporabite zanimiv pas z bolj masivno sponko.

# Na silo jih skušamo stisniti v preozke škornje

 

Če vidite (in čutite), da v dotičnih škornjih preprosto ni prostora za kavbojke, ne skušajte tega na silo spremeniti. Rezultat bo namreč tak, da se bodo kavbojke nad robom škornjev nagubale in tako bo vse skupaj izpadlo čudno ali celo smešno. Preprosto zamenjajte obutev ali pa izberite škornje, ki imajo širši, bolj vrečast zgornji del in boste v njih brez težav potisnile nogi, oblečeni v kavbojke, končni učinek pa bo eleganten.

# Izogibamo se krajšim modelom

Veste kaj? Nikjer ne piše, da morajo ozke kavbojke segati prav do narta. Lahko so tudi krajše in pravzaprav boste s tem pokazale, da poznate nove trende. Če nosite skinny jeans na visoke pete, izberite krajši model kavbojk, ki niti ne sega do gležnjev (kaj šele do narta), ampak jih celo odkriva. Verjele ali ne, tudi tako se da vizualno čudovito podaljšati noge!

# Bojimo se stopiti iz okvirja

Prej omenjeni kritiki imajo zanesljivo prav, kar se tiče grajanja enega in istega konvencionalnega načina nošenja ozkih kavbojk. Ni jih treba vedno kombinirati na en in isti način, trendseterke jih rade nosijo celo s krili in oblekami ter na ta način ustvarijo nadvse zanimive in učinkovite modne outfite. Minili so časi, ko smo kavbojke (tudi ozke) nosili samo na majico in pulover, zato dajte domišljiji prosto pot.

# Na gležnjarje nosimo predolge kavbojke

Pravilo je naslednje: h gležnjarjem se podajo ozke oziroma skinny kavbojke, ki se zgolj dotikajo zgornjega roba obutve. Zato se naslednjič v nakupovanje novega para skinny kavbojk odpravite v najljubših gležnjarjih, da preverite dolžino izbranih hlač. Kavbojke se ne smejo nabirati nad zgornjim delom gležnjarjev ampak morajo lepo padati nanje, vendar jih ne prekriti – v tem je tudi smisel nošenja gležnjarjev, da se obutev vidi v celoti.

 

Foto: FashionSpot, YouTube, LiveAbout, Pinterest, FashionJackson, The Fashion Medley

New Report

Close