5 stvari, ki jih lahko naredite zjutraj, da boste bolj produktivni!

18. november 2020

5 stvari, ki jih lahko naredite zjutraj, da boste bolj produktivni!

18. november 2020

Zdrava jutranja rutina je pomembna, da smo čez dan bolj produktivni, učinkoviti in imamo več energije.

Le malo je verjetno, da bo vas dan učinkovit, če boste vstali v zadnjem trenutku, si nanesli malo maskare ter na poti v službo popili kavo, ne da bi zajtrkovali. Zelo pomembno je, da dobro zajtrkujete in zgodaj vstanete in začnete dan v miru. Kaj lahko še storite, da boste čez dan bolj produktivni, pa si preberite spodaj.

Zbudite se zgodaj

Pomembno je, da imate zjutraj dovolj časa, da se pripravite na dan, ki vas čaka. Namesto, da vstanete pet minut pred odhodom v službo (ali na delo od doma), poskusite vstati uro ali dve prej. Tako boste imeli čas za jutranjo sprostitev, kavo in zajtrk. Tako boste uspeli urediti svoje misli in obveznosti, preden se z njimi spoprimete.

Jejte kakovosten zajtrk

Napačno je razmišljanje, da kakovosten zajtrk vzame veliko časa. Smuti, poln vlaknin in vitaminov lahko pripravite v nekaj minutah. Prav tako tudi ovseno kašo s sadjem ali podoben zajtrk. Telo vam bo hvaležno, čez dan pa se boste počutili bolje in imeli več energije.

Vadite ali meditirajte

Zjutraj je dobro, da nekaj časa namenite lahki vadbi ali zgolj meditaciji, da umirite telo in duha ter se pripravite na naporen dan. Na ta način boste premagali vse ovire, ki se vam pojavijo čez dan.

Očistite bivalni prostor

Ne hitite ven iz stanovanja ter tako pustite posteljo v kaosu, kuhinjo pa polno umazane posode. Če si vzamete vsaj malo časa, da pospravite za sabo, se boste počutili bolj pripravljeni na delovni dan, saj boste vedeli, da vas zvečer ne čaka kup umazane posode ter nereda, ki še dodatno ustvarja stres.

Naredite si seznam opravkov

Seznam opravkov je nekaj, kar je za kakovostno upravljanje s časom, nujno. Naredite seznam in postavite prioritete. Vsakič, ko boste kakšno stvar na seznamu prečrtali, se boste počutili odlično, prav tako pa ne boste nikoli pozabili na naloge, ki jih morate opraviti.

Foto: Profimedia

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close