5 stvari, na katere je ljubosumen vaš partner!

13. junij 2019

5 stvari, na katere je ljubosumen vaš partner!

13. junij 2019

Predstavljamo vam 5 stvari oziroma situacij, pri katerih vaš partner občuti ljubosumje, pa če ga odkrito pokaže ali če ga tako dobro skriva, da to v danem trenutku komaj zaznate

Določene stvari, na katere so moški v resni partnerski zvezi ljubosumni, niso niti najmanj logične – vsaj nam, ženskam, ki smo z njimi v odnosu.

Tudi moške marsikdaj muči ljubosumje, ki je posledica negotovosti ter pomanjkljive samozavesti. Predstavljamo vam 5 stvari oziroma situacij, pri katerih vaš partner občuti ljubosumje, ne glede na to, ali ga odkrito pokaže, ali pa ga tako dobro skriva, da to v danem trenutku komaj zaznate.

1. Vaše prijateljice

Nekateri moški so že od samega začetka zveze ljubosumni na čas, ki ga preživljate s prijatelji(cami), namesto z njimi. Pri drugih se tako ljubosumje razvije kasneje. Na srečo obstajajo tudi moški, ki niso niti najmanj ljubosumni na čas, ki ga preživljate z drugimi osebami in jih celo pozna.

2. Moški sodelavci

Ta vrsta ljubosumja se največkrat pojavi zato, ker vaš partner ne pozna (moških) oseb, s katerimi delate v službi, jih pa doma v pogovoru pogosto omenjate. Moški lahko slednje doživljajo kot ‘nevidno grožnjo’.

3. Čas, ki ga preživite v telovadnici

Vsak moški rad vidi, da je njegova partnerka fit in ima lepo postavo. A prav malo ga briga, da se mora zanjo truditi v fitnesu oz. telovadnici. On namreč fitnes klub (zmotno) dojema kot prostor, po katerem se sprehajajo sami alfa samci, mišičasti Apoloni in Adonisi. Oh, če bi le bilo tako! V svoji bogati domišljiji si vaš moški predstavlja, da vas nenehno osvajajo. Če imate osebnega trenerja, je ljubosumje še bolj izraženo. Namesto, da nehate obiskovati fitnes ali mu pojasnjujete položaj, ga raje nagovorite, da bo telovadnico obiskoval skupaj z vami.

4. Družbena omrežja

Ta ga motijo še posebej, če na njih preživljate zelo veliko časa. Hitro ga vznemirijo tudi pozna nočna sporočila, klici, klepetalnik na Facebooku ali Instagramu… Tudi takrat, ko vam v resnici samo sodelavka sporoča, da je jutri ne bo v službo ali če se vam ves čas javlja prijateljica s svojimi aktualnimi novicami.

5. Vaši hobiji

Normalno bi bilo, da vsak od vaju kakovostno preživlja svoj prosti čas in to tudi samostojno, saj nista siamska dvojčka. A za vas imamo slabo novico: vaš partner je lahko ljubosumen celo na vaše hobije oz. prostočasne dejavnosti, če zelo uživate v njih in to brez njega. Položaj lahko občuti, kot da vajini ‘dvojini’ kradete dragoceni čas, ki bi ga sicer preživela skupaj. Je odveč dodati, da si vas tak moški sploh ne zasluži?

D. S.

Foto: Relationship Advice, Thought Catalog, Detroit Free Press, Last

Style. Več novic

New Report

Close