5 trikov: kako nosimo rdečo šminko za vsak dan?

09. april 2019

5 trikov: kako nosimo rdečo šminko za vsak dan?

09. april 2019

Rdeča šminka je klasika, ki vsako žensko naredi posebno, opazno in zapeljivo. Daje nam samozavest in moč, primerna je za vsak dan, tudi za v službo, a le ob upoštevanju naslednjih 5 pravil

Ustnice v znamenju rdeče barve na vsakogar pustijo vtis in so pravi modni ‘statement dodatek’. Čeprav veliko žensk rdečo šminko uporablja samo za ‘posebne priložnosti’, v resnici ni prav nobenega razloga, da rdeče šminke ne bi nosile vsak dan, če nam je všeč.

Primerna je tudi za nošenje na delovnem mestu, vendar bodite vseeno pozorne, kakšen odtenek rdeče barve izberete in kako šminko oziroma črtalo nanesete. Pri tem vam bodo pomagali naši lepotni nasveti, v katerih vam razkrivamo 5 trikov.

1. Izberite pravi podton

@carmengracehamilton

Pri izbiri popolne rdeče šminke za vaše ustnice morate upoštevati svoj kožni podton. Če imate hladen tip polti, to pomeni rožnat, rdečkast ali moder podton, bo idealna za vas šminka z modrim podtonom, torej šminke, ki z barvo spominjajo na zrelo jagodičevje. Če imate toplejši podton kože (rumenkasti, zlatorjavi ali zlati odtenek), izberite šminko, ki ima v sebi primes oranžne barve. Le tako boste na popoln način uskladile rdečo šminko s svojo poltjo.

2. Ustnice pripravite za nanos rdeče šminke

@prandoclara

Rdečo šminko se mnoge ženske bojijo uporabiti predvsem zato, ker razkrije vse nepravilnosti na koži, bolj kot katerakoli druga barva črtala za ustnice. Zato pred nanosom šminke uporabite poseben nežen piling za ustnice, ki ga dobite v vseh boljše založenih drogerijah. Piling bo z ustnic odstranil mrtve kožne celice. Nato nanesite na ustnice hranljiv balzam in pustite, da se vpije.

3. Obvezno uporabite barvico za ustnice

@songofstyle

Obroba za ustnice je ključen element. Da bi bil nanos rdeče šminke brezhiben, je obvezen korak pred tem ta, da občrtate ustnice z barvico, ki je kar se da podobna barvi šminke, ki jo boste kasneje nanesli. Obrobo za ustnice nanesite z rahlimi in nežnimi potezami, da definirate obliko ustnic.

4. Fiksirajte rdečilo za daljšo obstojnost

@prandoclara

Poznate ‘bloting’ tehniko? Ko ste nanesli prvi sloj rdeče šminke na usta, jih fiksirajte z nanosom tanke plasti v prahu ali popivnajte z ‘bloting’ papirčki, ki se sicer uporabljajo za odstranitev mastnega sijaja na licih. Potem nanesite še drugi sloj rdeče šminke. Ta vmesni korak z ‘blotingom’ ali utrjevanjem rdečila s pomočjo prahu bo zagotovil daljšo obstojnost šminke na ustih.

5. Preostanek make upa naj bo čim bolj enostaven

To je najbolj pomembno pravilo pri nošenju rdeče šminke, še posebej, če jo nosite za v pisarno oziroma v službi. Tako boste dosegle, da vaš videz ličenja ne bo videti preveč napadalno. Zato preostanek make upa skrčite na minimum. Dovolj je lahek puder za kožo, ki daje zračen in naraven videz, maskara za trepalnice in lepo definirane obrvi. Naj bodo prav rdeče ustnice fokus vašega videza ličenja!

D. S.

Foto: Instagram, L’Oreal Paris, Glamour UK

Style. Več novic

New Report

Close