5 trikov Katarine Benček, ki vam olajšajo potovanje

22. julij 2022

5 trikov Katarine Benček, ki vam olajšajo potovanje

22. julij 2022
Foto: Instagram

Slovenska vplivnica se je med svojimi številnimi potovanji marsičesa naučila. Svoje trike in nasvete zdaj deli z vami!

Katarina Benček in njen partner Marko Pavlovič sta strastna popotnika. Lani sta obiskala 10 držav in bila na poti kar 125 dni! A letos so potovanja na stranskem tiru, saj je v prvem planu gradnja hiše v Puli. “Zaradi gradnje nisva upala delati nekih velikih planov, zato sva se odločila, da greva na roadtrip po Balkanu,” razlaga Katarina in doda, da bo njuna končna destinacija Albanija.

“Albanija je baje noro lepa in ugodna, zato greva tja.” Kako dolgo bosta na poti, še ne vesta. “Pri nama je ogromno odvisno od tega, katere hotele dobiva, saj sva trenutno v bolj ‘šparovnem’ obdobju,” pove.

To je njenih 5 nasvetov, ki ti lahko olajšajo potovanje:

1. Načrtuj svojo garderobo

Na potovanje ne pozabi vzeti vsaj enega toplega puloverja in vnaprej načrtuj svoje outfite. “Meni je v veliko pomoč, če si že doma pripravim modne kombinacije za vsak dan. Tako na dopustu ne rabim razmišljati, kaj naj oblečem.”

2. Najdi najcenejšo letalsko karto

Letalske karte vedno preveri pri letalski družbi in še pri posrednikih za iskanje letalskih kart, kot sta Skyscanner in Kiwi. “Tako dobiš najboljši vpogled v cene in hitro najdeš najcenejšo opcijo.”

3. Izkoristi hotelske ugodnosti

V hotelu vedno vprašaj za “upgrade” oziroma boljšo sobo. “Presenečeni boste, koliko so hoteli pripravljeni iti na roko!” Poleg tega ne pozabi na pozen chech-out. “Če se ti ne mudi, ti lahko check-out podaljšajo vsaj do 13h ali 15h.”

4. Poskrbi za varnost vrednih stvari

Nikoli ne imej vseh vrednih stvari na enem mestu. “Razdeli denar in elektroniko v različne torbe in na različna mesta. Če ti slučajno kaj ukradejo, tako ne ostaneš brez vsega.”

5. Prelisiči varnostnike na check-inu

Če imaš preveč kilogramov za na letalo, vzemi s seboj prevleko za vzglavnik in vanjo zbaši nekaj oblek ter provizorični vzglavnik vzemi s seboj na letalo. “Na tak način boš zmanjšal/-a težo kovčka, pa še pot z letalom bo bolj udobna s tvojim DIY vzglavnikom.”

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close