5 trikov, ki jih dermatologi naredijo pred spanjem

19. julij 2017

Iz prve roke smo izvedeli skrivnost specialistov za zdravje kože, uporabite te večerne trike za nego pred spanjem tudi vi!

Če kdo, potem dermatologi vedo, kako se streže koži in kaj ta potrebuje. Tokrat smo zato povprašali specialiste za zdravje kože, kaj bi priporočili svojim pacienotom in katerih lepotnih trikov ter rutine nege kože se sami poslužujejo.

Verjemite, lepa koža res ni naključje. Čeprav je genetika dostikrat zelo pomembna, pa vloge nege kože in še posebej večerne rutine nege pred spanjem ni za zanemarjati. To je 5 stvari, ki bi jih vsak dermatolog zabičal, da si jih vzemite k srcu:

# Treba je odstraniti vsa ličila

Zvečer je treba kožo obvezno očistiti. Odstranite prav vse sledi ličil in nečistoč, a obenem uporabite izdelek, ki kože ne bo izsušil. Priporočljivo je uporabljati kremni čistilec za obraz z nežnimi sestavinami. Ognite se izdelkov s sintetičnimi sestavinami, dodanimi dišavami ali konzervansi.

# Vlaženje, vlaženje

Tako kot večerno čiščenje kože je pomemben pred spanjem tudi čim bolj kakovosten vlažilec kože. Nanesite ga še pred nočno kremo in naj vsebuje hialuronsko kislino.

# Uporabijo preverjene anti-age izdelke

Dermatologi vedo, da so anti-age izdelki nadvse pomembni pri negi kože. Kaj naj vsebuje nočna nega kože? Obvezno retinol, glikolno kislino in antikosidante. Še posebej retinol je odličen za obnovo kolagena v koži in popravilo škode, ki so jo povzročili UV žarki. Posvetujte se z dermatologom, kaj potrebujete glede na svojo starost in stanje kože.

# V fokusu: oči in ustnice

Vedno vam bodo povedali, da je posebej pomembna nega kože okoli ustnic in oči, saj je tukaj koža najtanjša in najbolj občutljiva, za povrh pa tu opravimo največ mimike obraza. Za oči uporabite kremo z retinolom, ustnice pa negujte s hranljivimi balzami.

# Ne pozabijo na vrat

Nega obraza se ne konča na robovih brade. A prav vrat je tisti, na katerega mnoge ženske pozabijo nanesti kremo, obenem pa po 45. letu ali celo že prej najbolj izdaja našo resnično starost. Za vrat in dekolte uporabite izdelke s hialuronsko kislino ali vitaminom C.

 

Foto: The Beauty Bridge, Yahoo, Crossing Beauty Blog, Vitacost

New Report

Close