5 trikov, ki jih uporabljajo umetniki ličenja!

28. februar 2017

Vizažisti pri svojem delu uporabljajo izdelke, ki niso namenjeni zgolj enostranski uporabi, ampak so pravi multipraktiki.

Obstaja razlog, da vizažistom pogosto pravijo tudi umetniki ličenja. Zares so namreč umetniki. V svojih kovčkih z make-up pripomočki imajo vedno cele palete barv, raznovrstna orodja, s katerimi dobesedno čarajo, čopiče in druge skrivnosti, s katerimi lahko ustvarjajo želene rezultate na vse vrstah kož in različnih oblikah obraza.

Vedno z enim samim ciljem: iz ženske izvabiti najlepše, kar premore in poudariti njene naravne atribute. Če želijo doseči odličen rezultat, morajo včasih zares biti vrhunski umetniki, še posebej, ko je naloga bolj zahtevna in ni najlažje doseči cilja.

Vizažisti pri svojem delu uporabljajo izdelke, ki niso namenjeni zgolj enostranski uporabi, ampak so pravi multipraktiki. Da se jih namreč uporabljati na najmanj dva načina, najpogosteje pa celo več. Morda vas bo presenetilo, da svetovno znani umetniki ličenja nekatere od izdelkov uporabljajo za popolnoma različne namene, ki vam morda do sedaj sploh še niso prišli na misel. V nadaljevanju vam razkrivamo 5 izdelkov, ki jih imate zagotovo tudi že same v svoji toaletni torbici in načine, kako lahko tudi same uporabite trike znanih make-up artistov.

Puder v prahu

Monika Blunder je umetnica ličenja, njene stranke so med drugim Megan Fox, Jessica Alba in Emilia Clarke. Razkrila je trik, ki ga pri ličenju redno uporablja. Puder v prahu uporablja v namen, da trepalnice dodatno zgosti – po prvem nanosu maskare s čopičem nanese puder v prahu, potem pa jih premaže še z enim slojem. Učinek je odličen.

Balzam za ustnice

Obraz Olivie Palermo je vedno videti sveže. Za to gre zasluga Danielu Martinu in njegovim trikom. Martin zelo rad uporablja balzam za ustnice kot osvetljevalec, senčilo za oči in tudi za poudarjanje ličnic. Tako doseže videz lahkotnosti in breztežnosti. Ta trik lahko preizkusite tudi same. Po nanosu svojega rdečila za ličnice na vrh lične kosti nanesite še malce balzama za ustnice in dosegle boste takojšen sijaj. Enako velja za veke. Malce sijočega balzama za ustnice na vekah bo vaše oči naredilo bleščeče, odprte in izrazite.

Krema za obraz

Vsak vizažist ima s seboj vedno kremo, pa ne za podlago, ampak zato, da jo doda pudru ali korektorju. Za popoln in dobro prekriven videz zmešajte tekoči puder ali korektor s kremo in ju šele potem nanesite na obraz.

Rdečilo za lica

Mat šminke se bodo v svetu ličenja in lepote obdržale tudi po koncu zime. Da bi dosegle videz mat ustnic, pa sploh ni potrebno kupovati nove šminke. Po nanosu svoje najljubše šminke enostavno na ustnice s prsti nanesite še malce rdečila za ličnice in ustvarile boste trendovski matiran videz.

Bronzer

Ne morete brez črtala za veke, vendar pa se izogibate senčilu, da ne bi bile videti pretirano naličene? Da bi oči poudarile in dosegle bleščeč videz, ne potrebujete klasičnega senčila za veke, ampak bronzer, ki ga sicer ponavadi uporabljamo za videz bolj zdrave in zagorele polti. Vizažistka Carissa Ferreri velikokrat uporabi ta trik na svojih strankah in trdi, da je bronzer eden najboljših lepotnih pripomočkov za vsestransko uporabo.

Foto: Profimedia, Elle, YouTube, Shutterstock

New Report

Close