5 trikov profi vizažistov za vsakodnevno ličenje vek

20. marec 2019

5 trikov profi vizažistov za vsakodnevno ličenje vek

20. marec 2019

Kako ustvarite odličen make up na očeh za vsakdanji videz? Vizažisti vam priporočajo zmernost, 5 posebnih trikov in sledenje pravilu ‘manj je več’.

Ličenje ponuja neštete skrivnosti in je na nek način podobno učenju joge: ko že menite, da ste določeno tehniko uspeli obvladati ‘v nulo’, se pred vami že prikaže nov trik ali priporočilo vizažistov. Če smo iskrene, nam nekaj pomoči profesionalcev in kakšen beauty nasvet vedno prav pride.

Ne le za priložnostno in svečano ličenje, ampak tudi, ko gre za vsakodneven nanos make upa. Mojstri ličenja priporočajo, da sledite pravilu manj je več in boste vedno videti odlično. Preberite njihove nasvete in se naučite 5 lepotnih trikov, ki jih uporabljajo profesionalci.

# Korektorja ne uporabljajte kot ‘bazo’ za senčila

https://www.instagram.com/p/Bo7UV6Bnn_n/

Ta trik smo skoraj vse že uporabljale, a ga je povozil čas. Večina korektorjev je preveč mastne teksture, kar povzroči, da se senčilo nabira v pregibu veke. Namesto tega raje uporabite kremno senčilo v kožni barvi, ki ga najdete v majhnih posodicah, ali pa profi podlago/utrjevalec, ki so ga lepotni strokovnjaki razvili prav za področje vek in ga brez težav najdete v bolje založenih drogerijah.

# Začnite enostavno

https://www.instagram.com/p/BvMZRw-gaXa/

Če boste najprej začele z brskanjem po Instagramu in Youtubeu, ter vpisovale ključnik ‘tutorial‘ oziroma po slovensko vodič, boste dobile občutek, da je ustvarjanje make upa na očeh nekaj izjemno sofisticiranega in da morate pri tem uporabljati vsaj 7 do 10 različnih aplikatorjev in čopičev, ‘umetnine’ na očeh ljubiteljic ličil pa vas bodo spravile v resno paniko. Mojstri ličenja vam svetujejo, da uporabite največ tri odtenke senčil. Zdaj je zelo priljubljen tudi monokromni videz make upa na očeh, ki je narejen z uporabo zgolj ene sence za veke.

# Kombinirajte teksture

Ni dovolj, da kombinirate samo barvo, pač pa morate tudi teksturo. Mat, perlaste, kremne, satenaste, biserne in bleščeče – take so lahko teksture ličil za veke. Vsaka od njih da poseben končni učinek in se tudi drugače ‘obnaša’, odvisno od tega, kam jo nanesemo: na pregib veke, v notranji ali zunanji kotiček očesa, tik pod spodnjo veko ali pa pod obrv… Za vsakodnevnen make up uporabljajte satenaste in mat senčke na celotni veki, bleščeče senčilo dodajte samo za pikico na sredino zgornje veke (s tem ‘odprete’ oči), biserno senčilo pa nanesite na notranji kotiček očesa, ob solzni kanal.

# Ne začnite s senčilom v prahu

https://www.instagram.com/p/BeHTI_2A2GQ/

‘Profiji’ svetujejo, da je najboljše začeti s kremnim senčilom za veke ali s svinčnikom za veke kremaste teksture, ki ga boste razmazale z gobico. Kremna tekstura da odlično osnovo za senčila v prahu, ki jih boste naknadno nanašale. S tem boste tudi podaljšale obstojnost ličil na vekah. Če na veke naneste samo senčilo v prahu, se bo to ‘zažrlo’ v gube in videz oči postaralo.

# Uporabljajte ‘prehoden’ odtenek

https://www.instagram.com/p/Bh0GNirB1K7/

Nanesite nevtralno senčilo (barve bele kave, karamelni odtenek ali svetlo sivo), ki je samo za nianso temnejše od vaše naravne barve kože. Z njo osenčite pregib veke, da ustvarite naravno obarvan lok. S tem je pol dela že opravljenega. Potem nanesite po želji še druga senčila in jih pomešajte med seboj, da se odtenki ‘zlijejo’.

D. S.

Foto: Instagram, The Ohio State University, Daily Vanity

Style. Več novic

New Report

Close