5 vnukinj Grace Kelly, ki jih ne smete spregledati

13. januar 2024

5 vnukinj Grace Kelly, ki jih ne smete spregledati

13. januar 2024
Foto: Profimedia

5 vnukinj Grace Kelly, ki jih ne smete spregledati

13. januar 2024
Foto: Profimedia

Grace Kelly ni živela dovolj dolgo, da bi dočakala rojstvo katere od njih, a vse so nasledile njene gene.

Čista resnica je – geni so še kako pomembni, sploh tisti modre krvi. Sloveča filmska igralka Grace Kelly je s poroko z monaškim princem Rainierjem III. leta 1956 postala monaška princesa in pustila za seboj filmsko kariero, v kateri je upodobila toliko usodnih plavolask.

Slavni par je v času zakona, ki se je končal s tragično nesrečo princese, dobil tri otroke – Caroline, Stephanie in princa Alberta II., ki je po smrti svojega očeta nasledil vladarski prestol v Monaku in postal monaški knez.

Foto: Profimedia

Kaj natančno se je zgodilo 13. septembra 1982 je dolgo ostalo zavito v meglo špekulacij. Je bila za volanom avta v resnici Stephanie ali je vozila Grace Kelly? Šele leta kasneje se je izvedelo, da je princesa Grace zaradi možganske kapi izgubila nadzor nad avtom, ki je zgrmel v prepad, Stephanie pa je na srečo ostala živa. Pokojna princesa bi bila danes nedvomno ponosna na svojih pet vnukinj, katerih rojstva pa žal ni dočakala.

Charlotte Casiraghi

Charlotte je javnosti najbolj znana. Avgusta bo praznovala 38 let, rodila se je princesi Caroline in njenemu pokojnemu možu Stefanu Casiraghiju, italijanskemu poslovnežu, ki je umrl, ko je imela Charlotte štiri leta. Njo največkrat primerjajo s pokojno Grace Kelly.

Ukvarja se z jahanjem (v tem športu je tudi tekmovala), obožuje modo in slovi kot ena najbolje oblečenih mladih dam na stari celini, kar pri njenem družinskem pedigreju in polnemu bančnemu računu niti ni tako težko. V zvezi s francoskim komikom Gadom Elmalehom sta se ji rodila dva otroka.

Foto: Instagram @charlottecasiraghi

Pauline Ducruet

Lepa Pauline je hči mlajše princese Stephanie in njenega tedanjega partnerja, osebnega varnostnika Daniela Ducrueta. Tudi Pauline se ukvarja s športom in sicer s skoki v vodo, kneževino Monako je zastopala na več mladinskih tekmovanjih. Sedaj ima 29 let, prav tako se zanima za modo in je kreativna direktorica znamke Alter Designs.

Foto: Instagram @paulinedcrt

Jazmin Grace Grimaldi

31-letna Jazmin je nezakonita hči monaškega monarha Alberta II, rodila se je v njegovi zvezi z Američanko Tamaro Rotolo, zaradi nezakonitega statusa pa nima pravice do monaške krone. Princ Albert je očetovstvo priznal šele leta 2006, Jazmin pa ga je prvič uradno srečala pri 11 letih.

Foto: Instagram @jazmingrimaldi

Camille Gottlieb

Camille je najmlajša hči princese Stephanie, ta se je rodila v zvezi s še enim osebnim stražarjem, na katere ima Stephanie očitno fetiš. Camillin oče je Jean Raymond Gottlieb. Lani je dopolnila 25 let in je iz debelušnega otroka nazadnje postala prava lepotica. Ker se njeni starši niso poročili, prav tako ni v vrsti za monaški prestol. Blizu si je z obema staršema in še posebej s polsestro Pauline.

Je zelo aktivna na Instagramu, kjer redno objavlja utrinke svojega luksuznega življenja.

Foto: Instagram @camillerosegottlieb

Alexandra Hanovrska

Devet let po smrti Stefana Casiraghija se je Caroline poročila z Ernstom Augustom, princem Hanovrskim. Kmalu po poroki se je rodila Alexandra, ki je danes stara 24 let. Zadnja leta se mlada princesa ukvarja z umetnostnim drsanjem. Leta 2015 je zastopala Monako na olimpijadi evropske mladine.

Foto: Profimedia

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close