5 znakov, da v vašem razmerju nekaj ni v redu

22. maj 2023

5 znakov, da v vašem razmerju nekaj ni v redu

22. maj 2023
Foto: Profimedia

Strokovnjakinja in trenerka za odnose navaja pet znakov, ki kažejo, da se vaše razmerje pospešeno približuje svojemu koncu.

“Kot trenerka za odnose moram včasih parom svetovati nekaj, kar neradi slišijo: razhod. To je vedno enako boleče tako zame kot za par,” pravi strokovnjakinja in trenerka za odnose Marina Margulis.

Nekateri pravijo, da je to morda krut pristop, a sama je mnenja, da se pari pogosto ne želijo soočiti z resnico, da občutka ljubezni in intimnosti, ki je nekoč obstajal v odnosu, ni več. Vsi smo bitja navad. Na situacije se navadimo prav tako zlahka kot na kraje in ljudi. Ko stare navade postanejo del našega vsakdana, jih je še težje odpraviti.

Včasih morda že v sebi veste, da je razmerja konec. Vendar so spremembe strašljive in soočanje z razhodom je nekaj, česar se nihče ne veseli.

Foto: Unsplash

Po drugi strani pa je veliko huje, če se razmerje poslabša in se nobeden od udeležencev tega ne zaveda. Mnogi od nas se skozi življenje raje prebijajo z rožnatimi očali. Grdo resnico potiskajo iz svojih misli, dokler ne slišijo več, kako trka. Zdi se noro, kajne? Vendar je to vsakdanja resničnost za več parov, kot si mislite.

Tukaj je pet znakov, da v vašem razmerju nekaj ni v redu:

1. Ne seksata več

“Vsi smo fizična bitja, če nam je to všeč ali ne. Čeprav seks vsekakor ni edina stvar, ki jo potrebujemo v razmerju, je zelo pomemben del vezi vsakega para, saj vabi k intimnosti,” opozarja strokovnjakinja. Ko spolnosti ni več, to postane le še platonično razmerje.

2. Manj časa preživita skupaj

Če izključimo službene obveznosti, če se prostovoljno vedno bolj oddaljujete drug od drugega, je vaše razmerje v zatonu.” Če imate raje družbo prijateljev kot partnerja, je čas, da razmislite, ali je to sploh oseba, s katero želite preživljati svoj čas,” pravi Marina.

Foto: Pexels

3. Prenehala sta komunicirati

Če raje pokličete prijatelja kot partnerja, da bi se pogovorili o težavi v službi ali odlični knjigi, ki ste jo pravkar prebrali, izgubljate enega najpomembnejših delov razmerja. “Ko je komunikacija enkrat mrtva, jo je zelo težko oživiti.”

4. Vedno se prepirata

Od pomembnih vprašanj, kot je, ali imeti otroke, do malenkosti, kot je, koliko jajc za zajtrk, se najmanjša nesoglasja spremenijo v velike prepire. Življenje je prekratko, da bi ga preživeli v nesmiselnih prepirih.

Foto: Pexels

5. Prenehala sta si kazati naklonjenost

Zagotovo obstaja velika razlika med seksom in naklonjenostjo. Majhni izrazi ljubezni gojijo naklonjenost: držanje za roke, objemanje, poljubljanje v pozdrav in slovo itd. Ko partnerju ne želite več reči “ljubim te” ali če je vaš “ljubim te” bolj mehaničen kot srčen, je čas, da odnehate.

Morda se zdi logično, a mnogi po dolgih letih avtomatizma v razmerju vse te znake spregledajo in se nanje navadijo. Če opažate katerega izmed zgornjih simptomov v svojem razmerju, je morda čas, da si priznate resnico in prekinete razmerje.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close