5 znakov, ki kažejo, da ste pod ogromnim stresom

30. maj 2019

5 znakov, ki kažejo, da ste pod ogromnim stresom

30. maj 2019

Vsako delo jemlje energijo. A če ste zvečer tako utrujeni, da se nimate moči niti preobleči, ko pridete domov, raje razmislite, kaj je resnično vredno vaših naporov.

Vsakodnevna naglica in sedeč način življenja na našem telesu ter psihi puščata trajne posledice. Včasih skušamo doseči nemogoče, toda ne gre in ne gre. Povsem običajnim težavam se lahko pridružijo še izredni dogodki.

Takrat nas telo in psiha opozorita, da smo prekoračili meje svojih zmogljivosti. Morali bi se ustaviti in si prisluhniti, sicer si delamo veliko škodo. Upočasnimo svoj tempo in se sprostimo (če se lahko). Naslednji znaki so razlog za preplah.

# Močna utrujenost

Vsako delo jemlje energijo. A če ste zvečer tako utrujeni, da se nimate moči niti preobleči, ko pridete domov, raje razmislite, kaj je resnično vredno vaših naporov. So cilji, za katere se žrtvujete, vredni vašega telesnega in psihičnega zdravja?

# Bolečine v hrbtu

Predolgo sedenje povzroča bolečine v spodnjem delu hrbta. Stres in živciranje pa povzročata bolečine v zgornjem in srednjem delu hrbta. Morda se počutite, kot da bi ves čas nosile na sebi težek nahrbtnik. Imate kopalno kad? Izkoristite jo za penečo kopel. Tisti, ki nimamo banje, ampak le tuš, lahko poskusimo s tehniko globokega dihanja.

# Težave s spanjem

Nespečnost je posledica pretiranega razmišljanja o službi in nerešenih stvareh. Morda je vaše življenje že sicer težko in se ne znate odklopiti. Kanite nekaj kapljic eteričnega olja sivke na posteljnino in vzglavnik.

# Razdražljivost

Simptomi razdražljivosti se pojavijo zaradi pretiranega razmišljanja, ki vas potegne v vrtinec pesimizma. Vsak položaj ali odnos začnete doživljati kot negativnega. Poskusite gledati s pozitivne strani na vse, kar se vam dogaja. Težko je, drži, ampak malo si pa le morate tudi vi oddahniti od vsega hudega.

# Migrene

Ta intenzivna oblika glavobola se lahko pojavi zaradi premalo spanja in prevelike količine obveznosti. Povzroča jo tudi nezadostno pitje vode. Ob napadu migrene se zato uležite v zatemnjeno sobo, ter si privoščite počitek. Ne pozabite piti dovolj vode.

D. S.

Foto: Medical News Today, Newsweek, Women’s Health, Medium

Style. Več novic

New Report

Close