6 kosov, ki jih mora imeti v omari vsaka poslovna ženska!

17. avgust 2017

Dress-code na delovnem mestu? Preberite, kaj od oblačil in modnih dodatkov vam bo vedno prišlo prav v poslovnem svetu.

Na vrata bo počasi potrkala jesen, če že ne koledarska jesen, od katere smo oddaljeni še dober mesec dni, pa se zagotovo počasi, a zanesljivo približuje konec dopustov in s tem prihajajo nove službene obveznosti. S pomočjo naših nasvetov boste dajali vtis večje resnosti, zanesljivosti in profesionalnosti, ne glede na to, v kakšnem delovnem okolju se gibljete.

Tudi, če nimate strogo napisanega dress-codea, ki ga morate upoštevati v službi (to so predvsem delovna mesta v financah in bančništvu ter velikih korporacijah, še posebej na vodilnih delovnih mestih), še vedno potrebujete t.i. klasične kose garderobe, s katerimi boste vedno naredili dober vtis na stranke, sodelavce in šefa.

To pa ne pomeni, da boste videti dolgočasno, saj se da v nadaljevanju opisane kose garderobe med seboj kombinirati tako, da niso videti staromodno. Tudi v pisarni ste lahko videti šik in ženstveno, obenem pa dovolj trendovski, čeprav ne na vsiljiv način, kot da ste ravnokar končali snemanje modnega editoriala za revijo.

1. Dobro ukrojen suknjič

Klasičen enobarvni suknjič je temelj vsakega poslovnega dress-codea. Časi, ko ste morali poparčkati tako jakno ali suknjič s hlačami v enakem materialu, so že mimo. Zraven nosite krilo. Izberete lahko drugo tkanino, barvo in vzorec, da je le v igri kakovost. Enako velja za suknjič, za katerega se mora že od daleč videti, da je dobro ukrojen. Čez prsi se mora prilegati tako, da ga lahko zapnete brez težav. V ramenih vam ne sme biti niti pretesen, niti prevelik. Kot bi dejal Giorgio Armani: suknjič se mora vselej prilegati tako, kot da je ulit po vaši meri!

2. Elegantne hlače

Pridejo dnevi, ko si pri najboljši volji ne morete predstavljati, da bi oblekli krilo ali obleko. Za take dni potrebujete elegantne hlače. Naj bodo lepo zlikane oziroma pazite na to, če jih date kemično očistiti. Material, iz katerega so izdelane, se ne sme mečkati.

3. Obleka za sestanke in after-work srečanja

Midi obleka oziroma taka, ki sega do kolen, bo idealen izbor. Tako obleko lahko nosite na sestanke (za resnejši vtis oblečete čez še suknjič), ko greste popoldne s kolegi iz službe še na pijačo ali na srečanje, morda celo zabavo, pa se samo preobujte v druge čevlje oziroma salonarje z visoko peto in boste videti fantastično.

4. Klasična srajca ali čedna bluza

Klasična enobarvna srajca ali taka s tankimi navpičnimi črtami bo rešila vsak videz. Še posebej, ko morate delovati resno in uglajeno. Dobro je videti tudi pod suknjičem in celo brez njega. Za manj stroge priložnosti je rešitev bluza iz ženstvenih materialov (svila, šifon) z volančki, pentljo ali na oko prijetnimi vzorci.

5. Enostavna, velika torba

Velika, elegantna poslovna torba preproste oblike je super rešitev za dan v pisarni, imeti jo mora vsaka poslovna ženska. Torba je res pomembna naložba, zato imejte raje samo nekaj torb, tiste pa naj bodo zelo kakovostne. Izdelane morajo biti iz usnja, s čim manj dodatki, ki bi lahko kmalu dajali videz iztrošenosti. Da se bo ta modni dodatek lepo podal povsod, izberite črno, rjavo, bež ali temno modro barvo.

6. Klasični salonarji z ravno prav visoko peto

Bti morajo klasične oblike, enobarvni in kajpada usnjeni. So osnova za poslovni stil. Odlično se podajo k vsemu, od oblek in kostimov s krilom do širokih hlač. Neverjetno, a resnično: takoj vam dajo več samozavesti, samozavest pa je v poslovnem svetu bistvena. Ker boste v njih preživele dobršen del dneva, je idealna višina pet med 6 in 8 centimetri. Predlagamo črne ali nude salonarje, za bolj drzne dneve so lahko v rdeči barvi ali z živalskim vzorcem.

 

Foto: Fashion.hr, Business Insider, Getty Images, Forbes, Les Naly, The Telegraph, The Balance

New Report

Close