6 modnih in ‘beauty’ napak, ki vam uničijo prefinjen videz!

Dragica Sušnik, 06. november 2018.

Res ni preprosto izgledati popolno ves dan. Naj se še tako trudite, naredite napako ali dve. Da boste vedno elegantne in prefinjene, bodite pozorne na teh 6 stvari.

Neurejeni nohti, bognedaj še pogrizeni, so ena od prvih stvari, ki jo večina moških takoj opazi na ženskah: potencialne ‘snubce’, ki jih mikate kot začasna trofeja ali prihodnja partnerka, bodo neurejeni nohti odbili! Neurejene nohte na rokah, ki jih ima kandidatka za delovno mesto, bo ‘registriral’ tudi kadrovski direktor (moški ali ženska), ki bo z njo opravil preliminarni zaposlitveni pogovor za uvrstitev v naslednji krog.

Res je trivialno, kako zelo smo ljudje vizualni in da nas zmotijo že majhne napake na sočloveku, recimo odkrhnjen lak za nohte ali prevelika številka obleke, pa naj modni stilisti še tako trdijo, da je v modi oversize garderoba. To sta le dve od v nadaljevanju naštetih 6 modnih, stilskih in lepotnih napak, ki zmotijo tiste, s katerimi imamo opravka in na katere bi morale narediti dober (ali vsaj odličen prvi) vtis.

1. Kombiniranje preveč barv v enem videzu…

Barve so ‘in’, vam večkrat zagotavljamo ter vas vabimo k drznemu kombiniranju. A to poglavje je očitno le za drzne fashioniste… Barve so prva reč, ki jo zazna človeško oko, še posebej rado se ‘zatakne’ v za njegov okus ‘neprimerne kombinacije’ barv! Oči pri tem dobesedno trpijo. Zato vselej s premislekom izberite barve, v katerih boste delovale elegantno in bodo vašemu videzu dale pravo mero prefinjenosti. Še drži pravilo: manj je več!

2. … enako velja za preveč vzorcev naenkrat

Podobno pravilo, kot pri barvah, velja tudi za vzorce. Kombiniranje na videz nezdružljivih vzorcev in potiskov je to sezono vodilni street style trend, a vseeno bomo s kombiniranjem preveč vzorcev naredile svojemu ‘outfitu’ več škode, kot koristi. Naše modne in stilske nasvete glede kombiniranja vzorcev si preberite tukaj.

3. Napačna velikost oblačil ali spodnjega perila

Strokovnjaki za modo ocenjujejo, da vsaj 80 odstotkov žensk nosi za njihovo oprsje in postavo neprimeren nedrček (prevelik, premajhen, pretesen, tak, ki se ne prilega in ne daje opore…), ko pa gre za oblačila, je povsem mogoče, da je ta odstotek – še višji! Zlasti mlade ženske, ki še iščejo svoj slog, zagrešijo tovrstne napake. Velikokrat izberejo premajhne ali preozke kavbojke in bluze/srajce ali za 2-3 konfekcijske številke prevelike kose, v katerih ne morejo delovati elegantno in prefinjeno. V preozkih ali pretesnih oblačilih se počutimo neudobno, kar vsi opazijo. Ko obiščete trgovino, bo bolje, da se samo ozirate po ponudbi in raje ne kupite ničesar, kot pa velikostno neprimerna oblačila! Sčasoma se boste že naučile, kaj je primerno za vas.

4. Izbirate nekakovostne tkanine

Oblačila iz sintetičnih, umetnih tkanin so cenejša od tistih iz dragocenih in kakovostnih. Toda to, kar je v trgovini poceni, tudi opazovalčevemu očesu deluje – ceneno! Nimate denarja za svilo in kašmir? Potem se raje odločite za bombaž, ki je hvaležna tkanina, za povrh ne deluje ceneno, kot npr. slaba mešanica sintetike. Ko pa kupujete osnovne kose oblačil, raje investirajte več denarja v oblačila klasične izdelave in iz odličnih, trpežnih materialov.

5. Neurejeni nohti

Ni treba eksperimentirati z ‘norimi’ novostmi, niti slediti razvpitim trendom v okraševanju nohtov. Ženske najboljši vtis na okolico naredimo z lepo oblikovanimi, čistimi, ne predolgimi in lepo zaobljenimi nohti, ki so videti zdravi, negovani in prekriti s polprozornim golim oziroma ‘nude’ lakom za nohte. Tudi s klasično rdečo na lepo popiljenih in urejenih nohtih ne bomo zgrešile.

6. ‘Grozna’ frizura

Slavne ženske na rdečih preprogah delujejo nadvse elegantno, za to se lahko zahvalijo tudi frizerjem in lasnim stilistom, ki skrbijo za njihove lepe pričeske. S pravo izbiro frizure za svoj obraz lahko skrijemo nekaj odvečnih let, kakšno gubico, poudarimo lepo obliko obraza ali njegove poteze, preusmerimo pozornost na oči, če so naš lepotni adut in podobno. Stilisti menijo, da se pričeska in obleka dopolnjujeta ter samo skupaj ustvarjata harmoničen, uravnotežen videz. Zato bodite pozorne, s kakšno frizuro se odpravite med ljudi.

 

D. S.

Foto: Good Housekeeping, Miss 7/24 Sata, YouTube, Pinterest, Marieclaire.com, The Cut, Bustle

New Report

Close