Stilski nasvet: 6 modnih kosov, ki optično zožajo pas

07. februar 2019

Stilski nasvet: 6 modnih kosov, ki optično zožajo pas

07. februar 2019

Ozek pas je eden najbolj privlačnih atributov, toda žal nismo vse ženske lastnice take postave. Na srečo obstajajo stilski triki, s katerimi lahko pas vizualno zožamo ter postavo ‘podaljšamo’.

Nekatere ženske so bolj okrogle postave, druge pa so lahko sicer prav suhe, a je videti, kot da je njihov trup pravokoten, namesto da bi bil po žensko zaobljen in v pasu najtanjši. Če ste ena od žensk s tako postavo, se gotovo pogosto ubadate z dilemo, kako vizualno zožati pas in silhueto narediti kar se da ženstveno.

Postava v obliki peščene ure je pač tista, ki je moškim najbolj všeč in tudi nam je. Na srečo lahko naravne danosti ukanemo z nekaj preprostimi modnimi triki in s skrbno izbranimi oblačili ali dodatki. Poudarimo lahko recimo ramena, v pomoč nam bodo tudi kavbojke, hlače ali krilo z visokim pasom in še kaj. Svetujemo vam, da si omislite naslednjih 6 modnih kosov.

1. Hlače z navpičnimi črtami

Nošenje vertikalnih črt je eden najstarejših trikov, s katerim si pomagajo ženske k doseganju vitkejše postave, obenem pa ta vzorec pomagati še stanjšati pas. Kar predstavljajte si denimo oblačilo s horizontalnimi črtami, ki le doda kilograme, kjer jih sploh ni. Navpične črte pa bodo na videz podaljšale noge in pas naredile ožji.

2. Obleka na preklop

T.i. ‘wrap dress’ ali obleka na preklop je odlična izbira, ki je na modni sceni od začetka 70. let minulega stoletja. Že na začetku kariere se je z njo proslavila modna oblikovalka Diane von Fürstenberg. Ta kroj obleke laska vsaki postavi in ker se zavezuje v pasu, tja preusmerja poglede, obenem pa ga na pogled zoža.

3. Hlače z visokim pasom

Vizualno podaljšajo noge, pas pa stanjšajo in ga preoblikujejo za bolj ženstveno postavo. Učinek lahko še okrepite z modnim dodatkom – pasom.

4. Pas

Pas je modni dodatek, ki ga lahko zavežete na obleko, jakno, suknjič, hlače, jopico ali pulover. V vsakem primeru bo zožal postavo na ravno pravem mestu, celoten outfit pa bo naredil le še bolj zanimiv. Ženske nižje postave naj pazijo le na to, da izbrani pas ne bo preširok.

5. Odlično (čvrsto) krojen suknjič

Pravijo mu strukturiran suknjič (v angleščini tudi ‘sharp suit jacket’), gre pa za bolj formalno krojeno oblačilo, izdelano iz čvrstejšega, debelejšega materiala, ki se kot ulit prilega telesu. Tovrstni suknjiči imajo za razliko od onih, ki so narejeni iz tanjšega in ohlapnejšega materiala, čaroben učinek, da postavo ‘podaljšajo’ in pas naredijo, kot bi bil ožji. Zagotovo je ta suknjič ena najbolj priporočljivih modnih naložb!

6. Krilo kroja na svinčnik (‘pencil’ krilo)

Pencil krilo midi oziroma srednje dolžine, ki pokrije kolena, je izvrsten modni kos, s katerim podaljšamo silhueto in pas optično naredimo vitkejši. Obenem gre za nadvse ženstven ter eleganten kos, ki je zapeljivo seksi. Če mu dodate še pas, ste si pridobile dodatne bonus točke in zožale postavo natanko tam, kjer je to potrebno.

D. S.

Foto: Harper’s Bazaar, 24sata.hr, Mademoiselle, Instagram

Style. Več novic

New Report

Close