6 načinov, da vam bo vaš partner bolj všeč

25. maj 2023

6 načinov, da vam bo vaš partner bolj všeč

25. maj 2023
Foto: Instagram @she_saidyes

Psihologinja in strokovnjakinja za razmerja svetuje, kako znova oživiti ljubezen in prijaznost v vašem razmerju.

Skozi razmerje in leta, ki jih preživimo skupaj, se ljudje vsekakor spreminjamo. Ko pa se naš partner spremeni, se pogosto lahko zgodi, da se s temi spremembami malce težje sprijaznimo. Klinična psihologinja dr. Samantha Rodman Whiten predlaga 6 načinov, kako vam bo vaš partner postal bolj všeč.

1. Ne primerjajte partnerja s partnerji drugih

To je najslabše, kar lahko storite. Predstavljajte si, da vam prijateljica pove, da ji je partner kupil avto in vi odgovorite: “O vau, meni je moj kupil samo mešalnik, tvoj mož zveni super!”

S tem stavkom ste v tem trenutku storili dve stvari: pohvalili ste prijateljico in sabotirali ste svoje razmerje s tem, da ste se osredotočili na partnerjeva razočaranja,” pravi psihologinja. “Svojo prijateljico lahko podprete s preprostim ‘o super!’ in preskočite kritiko svojega partnerja.

Verjemite, te male pripombe se bodo v vaših mislih seštevale in sčasoma boste o svojem partnerju razmišljali le še slabe stvari.

Foto: Instagram @jenhoehnphotography

2. Prenehajte razmišljati o tem, kakšen je bil včasih

Po vsej verjetnosti ste bili včasih tudi vi drugačni. “Na začetku razmerja se ljudje pogosto nenamerno obnašamo drugače. Sicer ne v smislu, da bi drugo osebo pretentali, ampak smo preprosto bolj vesela in sproščena verzija sebe,” razlaga dr. Rodman Whiten.

Torej sta se oba obnašala veliko bolje, bodisi povsem nezavedno bodisi z najboljšimi nameni, zdaj pa sta oba razdražena in imata občutek, da sta bila pretentana. Najboljše za vaše razmerje je, da prenehate razmišljati, kakšen je bil partner včasih in se osredotočite le na to, kakšen je sedaj,

3. Naredite čim več lepih stvari.

Še posebej, če si tega ne želite, ker je to zunaj vašega območja udobja.

“Zato seksajte več ali se več pogovarjajte. Razmišljajte zunaj okvirjev. Kupite partnerici naročen portret njene mačke, če se bo zaradi tega nasmehnila. Ali pa ga narišite sami. Ali pa partnerju specite torto in vanjo dajte vstopnice za nogometno tekmo. Ali darilni bon za masažo, saj razumete namen,” svetuje Samantha.

Če boste naredili več lepih stvari, se bo vaš partner počutil srečnejšega, ker se boste zdeli bolj predani in zavzeti, zato bo tudi on bolj predan in zavzet. In tako bosta oba bolj srečna in si bosta bolj všeč, ker se boljše obnašata.

Foto: Instagram @mirandaflorerphoto

4. Preživita čas skupaj brez otrok in počnita nove stvari

Če se vam zdi, da je vaš partner naporen, ste morda pomislili, da je naporen le, ko počneta ene in iste stvari? Morda obstajajo nove stvari, ki jih še nista preizkusila in bosta v njih uživala.

“Poskusita nekaj novega sama, brez otrok in ostalih. In medtem ko sta tam, se obnašajta, kot sta se obnašala na svoji prvih zmenkih, ko sta se še spoznavala. To vaju bo zagotovo oba privedlo do boljšega in bolj ljubečega odnosa,” pravi psihologinja.

Foto: Instagram @pearlandveilstudios

5. Neposredno povejte, kaj čutite, in pri tem uporabljajte izjave “jaz”

Prenehajte s pasivno-agresivnimi komentarji, kot je recimo “Kako je nekaterim lepo,” medtem ko vaš partner glede nogomet, vi pa pospravljate stanovanje. Poskusite biti bolj prijazni in konstruktivni ter svojemu partnerju raje recite: “Moti me, da mi ne pomagaš več.”

Nato nadaljujte z naslednjim korakom …

6. Prijazno prosite za to, kar želite

“Ali lahko, prosim, prideš sem in pomagaš najinim otrokom pri domači nalogi, medtem ko jaz kuham večerjo?” Ne pozabite na nasmeh.

Foto: Instagram @weddingpeace

“Če partner reče ne, se vrnite h koraku št. 5 in odgovorite z ‘jaz’ izjavo, na primer: ‘Razočarana sem, ker mi ne pomagaš.’ Za moške je to lahko: ‘Hej, ali lahko nocoj seksava? Rad te imam in pogrešam te,”

svetuje dr. Rodman Whiten.

“Prijaznost je ključnega pomena. Pogosto se lahko zgodi, da se vaš partner ne zaveda, kako pomembna vam je neka stvar, ker mu tega ne poveste neposredno in ne poveste, kaj čutite. Dajte mu to prednost in preverite, kako se bo odzval, če bo natančno vedel, kaj si želite in zakaj si to želite.”

To je to. Če boste poskusili teh šest stvari, vam bo zakonec do konca tedna verjetno vsaj malo bolj všeč. Saj veste, začne se z majhnimi koraki.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close