6 najlepših muz z modnimi oblikovalci v zgodovini Met Gala

07. maj 2019

6 najlepših muz z modnimi oblikovalci v zgodovini Met Gala

07. maj 2019

Podoba letos preminulega nemškega oblikovalca hiše Chanel, Karla Lagerfelda z igralko Blake Lively na Met Gala leta 2011, je ena tistih, ki so se vpisale v zgodovino

Včeraj zvečer, 6. maja, dne, ki si ga bomo zapomnili tudi zaradi rojstva novega člana britanskega dvora, katerega srečna starša sta Meghan Markle in princ Harry, je v New Yorku potekal vsakoletni bleščeči družabni dogodek Met Gala. Na njem lahko vsako leto znova občudujemo glamur ter razkošje, ki nam ga prikažejo slavne dame in njihovi izbrani modni oblikovalci svetovnega slovesa.

Medtem, ko še čakamo prve fotografije z včerajšnje rdeče preproge, vam predstavljamo 6 najboljših trenutkov v zgodovini te svečane modne prireditve, ki so jih skupaj ustvarile zvezdnice in njihovi meceni, priznani modni kreatorji, ki so jim za ta večer sešili toalete.

Med najbolj zapomnjenimi sta bila gotovo prihod Blake Lively s pokojnim nemškim velikanom mode, Karlom Lagerfeldom, ter razigrani duet igralke Sarah Jessice Parker (SJP) v spremstvu že prav tako pokojnega britanskega modnega genija Alexandra McQueena, katerega zapuščina pod njegovim imenom živi še naprej. Poglejmo si vse najboljše trenutke!

1. Blake Lively in Karl Lagerfeld, Met Gala 2011

2. Sarah Jessica Parker in Alexander McQueen, 2006

3. Charlize Theron in John Galliano, 2006

4. Milla Jovovich in Marc Jacobs, 2012

5. Emma Stone in Alber Elbaz (Lanvin), 2012

6. Kate Hudson, Stella McCartney, Liv Tyler in Kate Bosworth, 2009

Mimogrede, letošnji Met Gala 2019 se je odvijal pod tematskim naslovom ‘Camp: Notes on Fashion’, kurator razstave, ki se za javnost odpre 9. maja (slavni so si jo lahko že ogledali to noč), je Andrew Bolton.

Na Met Gala so organizatoji povabili znana imena, med njimi so Bradley Cooper, Blake Lively, Ryan Reynolds, Chadwick Boseman, Lupita Nyong’o, Jennifer Lopez, Alex Rodriguez, Lena Waithe, Kerry Washington, Nnamdi Asomugha, Nick Jonas, Priyanka Chopra, Katy Perry in Jared Leto.

Kar se tiče oblikovalcev, so na rdečo preprogo stopili ljubljenci zvezdnikov in tudi običajnih smrtnikov z visokim proračunom za modo. To so bili Tom Ford, Donatella Versace, Miuccia Prada, Pierpaolo Piccioli (znamka Valentino) in Clare Waight Keller (Givenchy).

D. S.

Foto: Popsugar, WWD, People, Getty Images, Pinterest, Vogue, Just Jared

Style. Več novic

New Report

Close