6 obrokov, ki jih lahko jeste zvečer, brez strahu, da bi se zredili

01. oktober 2021

6 obrokov, ki jih lahko jeste zvečer, brez strahu, da bi se zredili

01. oktober 2021
Profimedia

Dobra novica je, da so znanstveniki in zdravniki predlagali, da je koristno in celo nujno jesti zvečer. Da pa bi se izognili prenajedanju in morebitnim želodčnim težavam ter povečanju telesna mase, je pomembno, da pametno izberete kaj boste jedli.

Jajca

Jajca so vir beljakovin, ki vsebujejo esencialne aminokisline in hitro dajo občutek sitosti. Najboljše izbira so jajca Benedikt ali trdo kuhana jajca. Tudi omlete so dobra izbira za večerjo, a le če jih skuhate z minimalno količino olja (ali pa celo brez).

Profimedia

Grozdje in sir

Majhna porcija sira ima le 100 kalorij, a nudi veliko užitka in koristi v obliki triptofana, beljakovin in kazeina. Kazein pripomore k občutku zadovoljstva, dober pa je tudi za zdravje mišic, če ga zaužijete pred spanjem. Nekaj kosov grozdja, ki je bogato z melatoninom, pa lahko blagodejno vpliva na spanec.

Puranje meso

Za ljudi, ki imajo raje teži obrok, predlagamo puranje meso, ki je pravo skladišče triptofana in zdravih beljakovin. Ta vrsta mesa pa je boljša od piščančjega, saj ga naše telo lažje prebavi.

Humus z zelenjavo

Osnova te jedi je čičerika. Čičerika je bogata z vitaminom B6, ki je pomemben za sintezo serotonina. Če se odločite za pozno nočno malico, so najboljši dodatek tej bogati jedi kumare, bučke ali korenčkove palčke.

Profimedia

Kuhana koruza

Za pozno nočno malico je bolje namesto koruze v pločevinki, izbrati kuhano koruzo. Ta jed lahko pomaga pri odstranjevanju odvečnega holesterola iz telesa. In pazite, da ne dodate preveč soli.

Ribe

Za pozno večerjo je bolje, da se odločite za mastne ribe. Na primer lahko izberete trsko, bogato s hranili, kot so omega-3 maščobne kisline, znane po svoji sposobnosti razgradnje maščob. Beljakovine v ribah so dobre tudi za presnovo,  priporoča Bright Side.

Profimedia

Prispevek je bil objavljen na miss7.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close