Kaja Flisar / 09. februar 2023

6 parfumov iz Douglas parfumerije, s katerimi boste za valentinovo očarali svojo ljubezen

Ne veste, kako bi za valentinovo presenetili svojo boljšo polovico ali še bolje – pocrkljali sebe? S parfumom ne morete nikoli zgrešiti. V poplavi različnih vonjev se bo brez dvoma našel točno tak, ki je vam ali vašemu partnerju pisan na kožo. Predstavljamo vam 6 naših favoritov iz Douglas parfumerije, zaradi katerih bo letošnje valentinovo zares nepozabno.

Parfum lahko o nas pove več kot tisoč besed. Izraža našo osebnost, preko njega okolici sporočamo, kdo smo. Popolnoma enak parfum na vsaki koži diši malo drugače, zato je še toliko pomembneje najti tistega pravega. Romantične duše običajno izberejo cvetlične note, drzni imajo radi sladke vonjave, sveži in sadni parfumi pa so rezervirani za ljudi svobodnega duha.

V parfumeriji Douglas smo izbrali tri ženske in tri moške parfume, ki odgovarjajo različnim osebnostnim in so odlično valentinovo darilo.

Sladka kot vanilja

Za živahna in nasmejana dekleta, polne energije, so najbolj primerne vaniljeve note. Vanilja je v preteklosti veljala za afrodiziak in sredstvo, ki pomaga pri vročici. Vonj po vanilji naj bi sproščal, pomirjal ter pomagal premagovati potrtost.

Ena od velikih ljubiteljic vanilje je tudi Billie Eilish, ki je lani izdala svoj parfum. Dišava s preprostim imenom Eilish, se odpre z notami sladkanih cvetnih listov, poudarjenih z mandarino in rdečimi jagodami.  Srce dišave razkriva kremasto vaniljo, blage začimbe in kakav, dišavo pa zasidrajo tople mošusne in gladke lesne note ter potonika.

Enako kot vonj vas bo navdušila tudi privlačna steklenička, ki je navdihnjena z Billiejinimi najljubšimi deli telesa: prsnim košem, vratom in ključnico in je narejena v čudoviti jantarno bronasti barvi.

Pridih svežine

Ambicioznim ženskam, ki so vedno usmerjene proti svojim ciljem, so na kožo pisani sveži vonji, ki naj bi jim dali še večji zagon in jih dodatno motivirali. Eden od takih je Xerjoff Erba Pura.

Uniseks parfumska voda je popolna mešanica opojnega mošusa in tropskega sadja. Ko se parfum na koži posuši, pride na površje še vonj madagaskarske vanilje, ta izjemna kompozicija vonjav pa ustvari živahno in izjemno senzualno fantazijo, ki se ji ni moč upreti.

Sadna fantazija

Za spogledljivke, ki ponosno razkazujejo svojo razigrano naravo, so primerne tople, sadne vonjave, ki še dodatno poudarijo njihovo divjo osebnost. Dišava, ki deluje čisto, toplo in minimalistično, je Zarkoperfume The Muse.

Parfumska voda navdihuje s svojim značajem in karizmo ter daje edinstveno vzdušje popolne svežine in čistosti. V njej se pretakajo note toplega bombaža in svežega mošusa in ustvarjajo vonj po sveže opranem perilu, ki vas spremlja ves dan.

Prefinjena moška klasika

Kaj pa moški? Prefinjene gentlemane, ki prisegajo na klasiko bo navdušila dišava Trussardi Le Vie di Milano, v kateri se prepletata intenzivna vonja pačulija in črnega popra, ki razkrijeta ves ustvarjalni značaj te dišave in pustita prostor za bogate note vanilje in likerja.

Steklenička iz satenastega stekla v temnem bordo odtenku z izklesanim zlatim kovinskim pokrovčkom natančno ponazarja miniaturno različico glave “italijanskega Levriera”, prepoznavnega hrta znamke Trussardi in daje parfumu videz prestiža.

Lesne note za močen karakter

Moški z močnim karakterjem bodo na svoj račun prišli z Maison Margiela Replica Autumn Vibes, ki je popolna lesna dišava za jesen in zimo. V njej se prepletajo pikantne esence rožnatega popra, koriandra in kardamoma, ki se kasneje prelijejo v akord mahu, cedrovine in balzamičnega bora.

Uniseks toaletna voda je dišavna interpretacija sprehoda skozi pisano jesensko naravo. Ena popršitev bo dovolj, da pobegnete v naravo, ki jo je jesen obarvala v najlepše živahne barve.

Moderna svežina

Modernim moškim, ki so ves čas v pogonu in dajo veliko na urejen videz, bo všeč dišava Mark Buxton To Break. Prefinjena unisex toaletna voda temelji na esenci mošusa in sive ambre v kombinaciji s presenetljivo mešanico magnolije, ananasa in zelenega jabolka.

Srce dišave je mešanica začimb in perunike, glavna nota pa mošusna sandalovina, povezana s sivo ambro. Popolna kombinacija cvetličnih in lesnih not, ki skupaj ustvarijo svež in prijeten vonj.

Kje kupiti?

Vse parfume lahko kupite v parfumeriji Douglas na Kongresnem trgu v Ljubljani ali na Douglas.si.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

New Report

Close