6 pravil, ki jim sledijo najboljše modne poznavalke

06. september 2023

6 pravil, ki jim sledijo najboljše modne poznavalke

06. september 2023
Foto: Spotlight/Launchmetrics

Če po pol ure nošenja čevljev že razmišljate, kako bi jih sezule, potem se lahko od njih poslovite.

Obstaja kar nekaj zlatih pravil ki jih imajo modne poznavalke. Ta pravila niso nikakršna znanstvena fantastika, ampak osnovni triki, ki bi jih morale poznati in upoštevati vse modne navdušenke.

Predstavljamo vam šest osnovnih pravil, na katere pa ženske največkrat pozabijo. Zaradi tega vam ni potrebno spreminjati stila, le nekoliko ga prilagodite.

Izogibajte se več trendom v eni opravi

Če je nek kos ‘must have’ sezone, to še ne pomeni, da morate naenkrat imeti na sebi prav vse kose, ki so trenutno v trendu, saj boste izgledale kot oglasni pano. ‘Must have’ kose obrnite sebi v prid in enega kombinirajte s preostalo, klasično garderobo, oziroma tako, ki odraža vaš osebnostni stil.

Pazite na ‘oversized’ in maksi kose

Oversized tunike lahko izgledajo zelo kul, tako kot dolge maksi obleke in krila, saj delujejo zelo boho, kar je vselej v trendu. Pri tem outfitu pa obstaja kar nekaj pasti. Pomembno je, da ‘oversized’ kose kombinirate z oprijetmi kosi, pa vsaj takšnimi, ki nakazujejo vašo silhueto, da se ne boste ‘izgubili’ v prevelikih oblačilih.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Čevlji naj pašejo k hlačam

Lahko nosite najboljše kavbojke in imate obute najlepše čevlje, vendar, če izberete slabo kombinacijo, lahko izničite svoj modni trud. Odlična kombinacija so ozke kavbojke ter čevlji s platformo, široke hlače, kombinirajte z gležnjarji, medtem, ko so boyfriend kavbojke idealne v kombinaciji s mokasinkami.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Niso vse dolžine za vse višine (in postavo)

Dejstvo, da vaša prijateljica izgleda odlično v midi krilu in balerinkah, še ne pomeni, da boste odlično izgledale tudi ve. Same boste najbolje vedele, kakšna dolžina krila bo pristajala vaši postavi – morda bo za vas boljša ‘midi’ dolžina krila, v kombinaciji z nekoliko višjo peto. Z enako miselnostjo izbirajte plašče. Daljši vas lahko ‘pojejo’ in optično zmanjšajo, krajši pa imajo lahko nasproten učinek. Kupujte torej glede na svojo (!) postavo.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Odrezan top kombinirajte izključno s kosom z visokim pasom

Odrezan top je ustvarjen za izgled diskretnosti in ne vulgarnosti. Kombinirajte ga izključno s hlačami ali krilom, ki imajo visok pas, saj njihov namen ni, da vam odkrije pol trebuha, temveč da diskretno nakazuje vaš pas ali izjemoma milimeter ali dva vaše kože. Manj je več!

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Ne nosite čevljev, v katerih komaj hodite

Ni važno, kako močno obožujete čevlje, modne poznavalke vedo, da ni hujšega, kot videti žensko v čevljih, ki jo vidno žulijo in bolijo. Za čevlje ni vredno trpeti in če že po pol ure nošenja razmišljate, da bi si jih najraje sezule, potem so neprimerni za vas.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close