6 zlatih pravil oblačenja za prvi zmenek

09. marec 2024

6 zlatih pravil oblačenja za prvi zmenek

09. marec 2024
Foto: Instagram @valerakomarova

6 zlatih pravil oblačenja za prvi zmenek

09. marec 2024
Foto: Instagram @valerakomarova

Izbira popolne kombinacije oblačil za zmenek je lahko težka, zato so nam na pomoč priskočili strokovnjaki.

Skupina psihologov se je odločila, da nam razkrije male podrobnosti, ki vam bodo zagotovo pomagale, da zasijete na svojem zmenku! Izbira popolne kombinacije oblačil za zmenek je včasih težka, predvsem zato, ker temelji na veliko dejavnikih, na katere bi morali biti pozorni, pišejo psihologi.

Na prvem mestu je vsekakor udobje, poleg tega pa tudi zelo učinkovit in “opazen” videz. Po drugi strani pa je lahko preveč popoln in urejen videz nekoliko neokusen. Poiskati bi morali pravo usmeritev ali kombinacijo, ki bo poudarila vse vaše atribute in s pravo mero delovala ekstravagantno in elegantno.

Foto: Pexels

V pogovoru s psihologinjo dr. Carolyn Mair smo dobili nekaj nasvetov za dober stajling na zmenku.

Nosite oblačila, ki vas predstavljajo v najboljši luči

Oblačila, ki se vam popolnoma prilegajo in se ujemajo z vašim slogom ter osebnostjo, so najboljša izbira, saj se boste v njih počutili najbolj udobno.

Če ste ljubitelj vpadljivih čevljev s peto in zanimivega jeansa, se brez oklevanja odločite za takšno kombinacijo. Ne pozabite, da je samozavest tisto, kar se vidi navzven in kaj najbolj pritegne in osvaja nasprotni spol.

Oblecite se priložnosti primerno

Ko omenjamo priložnost, mislimo na prilagoditev modne kombinacije glede na mesto in lokacijo zmenka. V nasprotnem primeru se boste počutili neprijetno in prav zaradi takšnega podzavestnega občutka boste lahko nervozni, kar se bo odražalo v vzdušju celotnega večera.

Če niste prepričani, kakšen naj bil videti vaš idealni videz, vedno izberite preverjeno kombinacijo, ki jo lahko popestrite z modnimi dodatki. V tej kombinaciji se boste počutili najbolj sproščeno in prepričljivo.

Foto: Instagram @matildadjerf

Kupite si nekaj novega

Nakup novih kosov oblačil in dodatkov vam lahko poveča samozavest. Enako velja za pričesko in mejkap, ki morata biti lepa in urejena. Saj veste, da so urejeni lasje, ki se svetijo in dišijo zelo privlačni.

Zagotovo ste tudi slišali, da imajo moški raje naraven videz in pomembno je, da se predstavite takšne, kot ste. Seveda je treba prekriti vse nepravilnosti na koži in obrazu, vendar ne pretiravajte. Potrudite se, da izberete čim bolj naraven mejkap.

Za drug zmenek izberite popolnoma drugačno opravo

Če želite nasprotnemu spolu, s katerim greste na zmenek pokazati, kako zelo ste zanimivi in vedno drugačni, se za drugo srečanje priporoča izbira nove kombinacije in videza, v drugačnem slogu.

Če sta bila na prvem zmenku v nočnem lokalu in ste nosili priljubljene “boyfriend jeans”, bi bilo najbolje, da gresta na drug zmenek na koktajl zabavo, na kateri lahko zasijete v tesni črni obleki klasičnega kroja.

Foto: Instagram @gentlesleague

Za srečanje z njegovimi prijatelji izberite sproščene kombinacije

Spoznavanje s fantovimi najboljši prijatelji je zelo pomembno, saj morate na njih narediti dober vtis. Kako sami sebe predstaviti v najboljši luči, poleg tega pa delovati naravno in sproščeno, bosta v veliki meri izrazila vaša obleka in videz.

Fant naj bi bil videti sproščeno. Vi pa izberite razkošne modne bluze z naborki, kavbojke ali dolgo, lebdečo maxi obleko.

Za srečanje z njegovimi starši izberite pametne kose

Verjetno se zavedate, da je srečanje s fantovimi starši pomembna naloga. Od vas je odvisno, kako boste izkoristili prvo srečanje in na njih naredili dober vtis. To naj ne bi bilo tako zapleteno, saj je formula zelo preprosta: izberite pametne, prefinjene kose.

Dobre kavbojke s srajco in visokimi petkami so vedno videti odlična kombinacija, če starše spoznate v sproščenem, spontanem vzdušju. Če pa potrebujete formalno obleko ali oblačilo, je najbolje, da izberete pajac ali obleko midi dolžine.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close