6 slavnih dam, ki jih modni oblikovalci niso želeli obleči!

“Prosila sem šest znanih oblikovalcev, pa so me vsi zavrnili.” Tako je povedala igralka, ki je leta 2012 prejela Oskarja.

Nič jim ne manjka – so mlade, lepe, pametne in uspešne prav v vsem, česar se lotijo. Toda – imajo obline, za katere se jim modni oblikovalci ‘maščujejo’ tako, da jih ne želijo obleči za na rdečo preprogo. Kakšen fašizem! Kot da bi morali biti prav vsi vitki ali celo sestradani do kosti, da bi bili primerni za modno industrijo!

Vidite, na udaru nismo samo navadni smrtniki, tarča posmeha so celo bogati, slavni in uspešni. Modni svet je parada nasprotujočih si dejstev: po eni strani v njem uspevajo samo ‘dachauski’ modeli, ki jim lahko preštejemo rebra, obenem pa se prav zaradi pretirane vitkosti kritizirajo te in one oglasne kampanje. Manekenke na modnih brveh imajo skoraj vse pod 50 kilogramov, kar j videti skrajno nezdravo.

Za krono vsega moramo mediji dobesedno opozarjati na napredek modne panoge, če angažira kakšnega od plus-size modelov, kot je Ashley Graham. Toda prav Ashley je zavrnila denimo vabilo na prestižni dogodek Met Gala iz banalnega razloga: ker ni našla nobenega oblikovalca visoke mode, ki bi se potrudil, da bi ji svojo kreacijo predelal v skladu z njenimi razkošnimi oblinami…

Melissa McCarthy: oskarja je leta 2012 dobila, večerne obleke pa ne – kupila jo je sama, saj so jo vsi oblikovalci visoke mode zavrnili, češ da je predebela za njihovo kreacijo

Upravičeno se torej lahko vprašamo, zakaj modni oblikovalci preferirajo ‘vreče kosti’, namesto da bi slavili polnokrvno žensko lepoto, ženske obline in vse, kar pač pritiče našemu spolu. Dragi oblikovalci, veste, nekatere ženske jedo, rade jedo, spijejo kak kozarček in pojedo torto ali sladoled, čeprav zraven tudi telovadijo. Zakaj ne moremo biti zadovoljne same s seboj? Zares vitkih žensk, ki jedo vse in veliko, pa so kljub temu zelo suhe, je pač malo, dieta s kokainom in bombažno vato, ki ublaži občutek lakote, pa najbrž tudi ni vzdržna na dolgi rok…

Obstajajo torej tudi zelo znani oblikovalci, ki se zmrdujejo nad oblinami celo slavnih in pomembnih žensk, ki so zadovoljne s svojim videzom, nazaj pa dobijo servirane ponižujoče poglede in visokostno spisane zavrnitve, ko njihovi agenti predlagajo, da bi jih oblekli za gala prireditev. Dokler nismo prebrali tega članka, dejansko nismo mogli verjeti. Tu so zgodbe zares slavnih žensk z oblinami, ki so povedale resnico in svoje izkušnje.

Beyoncé

Resnično, mislili bi, da je Beyoncé dovolj slavna, da bi se vsak normalen oblikovalec raztrgal, samo da bi jo lahko oblekel, pa ni tako.

“Na začetku nihče ni želel obleči štirih debelih črnk, o visoki modi pa sploh nismo razmišljale,”

je o izkušnji še s skupino Destiny’s Child povedala Beyoncé.

“Moje mame, ki je tedaj skrbela za našo stilsko podobo, ni na sestanek sprejel niti en showroom v New Yorku. Prav zato je morala mama šivanje naših kostumov dobesdno prevzeti v svoje roke.”

Octavia Spencer

Igralka je leta 2012 povedala, da je za prireditev Golden Globe, na kateri je bila ena od nominirank za prestižno nagrado, ni želel obleči nobeden od kreatorjev.

“Sem pač debelušna in nizke rasti. Nisem mogla najti dizajnerske obleke in to je bil zame takrat res velik pritisk.”

Christina Hendricks

Zvezda serije Mad Men je prav tako povedala, da ni mogla najti primerne obleke za gala dogodke, ker pač nosi velikost L.

“Ljudje me imajo radi in o meni ponavadi vedo povedati kaj lepega. A kljub temu nisem našla niti enega oblikovalca, ki bi mi bil pripravljen posoditi svojo obleko! Nekateri niso želeli, drugi, bolj prijazni, pa so sicer načeloma bili pripravljeni pomagati, a kaj, ko posojajo oziroma prodajajo samo kreacije v velikosti XS ali S. Še vedno imam težave, da najdem primerne stvari zase v svoji številki. Na srečo pa serija Mad Men slavi obline… In srečna sem zaradi tega.”

Khloé Kardashian

Bi si lahko sploh predstavljali, da multimilijonska resničnostna zvezdnica ne najde dizajnerja, ki bi jo bil pripravljen obleči v njenih zajetnejših časih? Pa je vendarle res.

“Modna industrija me je opazila šele, ko sem bistveno shujšala. Celo, ko smo imeli z družino skupna snemanja, sem imela vselej težave, da bi našla primerno slavnostno oblačilo. Pozornost je bila usmerjena na druge punce v naši družini, stilisti pa so dejali, da ‘imajo z mano čisto preveč dela’.”

Melissa McCarthy

Komedijantka ni imela težav prepričati stroge filmske Akademije, da je prejela prestižni kipec na Oskarjih leta 2012 – a obleke ni našla. Vsaj ne take, kot si jo je želela.

“Enostavno nisem našla oblikovalca, ki bi me bil pripravljen obleči za to priložnost. Prosila sem šest znanih oblikovalcev, pa so me vsi zavrnili.”

Melissa je na koncu oblekla večeno obleko Marine Rinaldi, oblikovalke, ki je znana tudi Slovenkam, saj se je specializirala za izdelovanje lepih in cenovno dražjih oblek za plus-size ženske, torej ženske z oblinami in kakšnim odvečnim kilogramom.

Ashley Graham

Ashley je eden redkih zares uspešnih plus-size modelov. Čeprav je postala znana in slavna prav zaradi odvečnih kilogramov ter nesramežljivega razkrivanja celulita, je manekenka zelo jasno in glasno povedala:

“Kadar ste videti kot jaz in greste na lov za lepo kreacijo, ki bi jo rade nosile na rdeči preprogi ali celo za Oskarje, to postane čista muka in resno delo… ki ga morate na koncu kar same opraviti, saj ne boste našle nikogar, ki bi vam stopil nasproti in pomagal.”

Tako, sedaj vemo, da imajo tudi zares slavne in lepe ženske z odvečnimi kilogrami povsem enak problem, kot navadne ženske in to kljub (za razliko od nas) zajetnemu bančnemu računu.

 

Foto: Marie Claire, Instagram, Vibe, People, Red Magazine, Entertainment Tonight

New Report

Close