6 stvari, ki jih moški skrivaj sovražijo pri seksu

29. februar 2024

6 stvari, ki jih moški skrivaj sovražijo pri seksu

29. februar 2024
Foto: Instagram @shepelevich

6 stvari, ki jih moški skrivaj sovražijo pri seksu

29. februar 2024
Foto: Instagram @shepelevich

Ste še vedno mnenja, da se moški v postelji vedno samo zabavajo? Sodeč po njihovih iskrenih odgovorih, seks včasih dojemajo tudi kot garanje. Zakaj?

Če bi verjeli nasvetom, ki jih že desetletja delijo ženske modne in lifestyle revije, poljudni članki o psihologiji ter priročniki za samopomoč, naj bi bila ženska strast ‘kompleksna’ in jo je težko, če ne celo nemogoče razumeti, medtem ko naj bi moški potrebovali samo dvoje.

Prva stvar je, da ‘ga namočijo’, druga pa, da morajo narediti par gibov v slogu ‘not in ven’ in že so bojda v orgazmičnih višavah, če ne celo v nebesih. V resnici vse skupaj seveda ni tako enostavno. Moški so tako kot ženske čustvena bitja, marsikaj jih žre in skrbi, tudi moti.

Med seksom mnogi sploh ne uživajo tako zelo, kot bi ženske rade verjele. Zato vam predstavljamo ugotovitve seksologov, ki so vprašali resnične moške, kaj jih najbolj moti med seksom in prišli do iskrenih odgovorov. Teh 6 resnic vas bo presenetilo.

Foto: Pexels

1. Da jim mora penis otrdeti več kot samo enkrat

Moški v času seksa včasih nimajo stalne erekcije, toda niso sami krivi za to. Včasih se jim ‘korenjak’ po vroči predigri nenadoma skrči ali celo pade, ne glede na to, da so vzburjeni. Tudi pogovor med seksom ali nenadno tiščanje na malo potrebo jim odvzame pozornost in s tem erekcijo. Moški pravijo:

“Včasih je zelo težko, da ga moraš vedno znova spet dvigniti v ‘pravem’ trenutku – to se od moškega avtomatično pričakuje.”

2. Da mora moški vedno doživeti orgazem

Tako, kot se posplošuje, da je moški ‘potrebna žival’, ki ne potrebuje veliko za vzburjenje, še vedno obstaja miselnost, da mora moški vsakič doživeti orgazem.

“Tako kot ženske tudi moški lahko in želijo doseči vrhunec, vendar se to včasih ne zgodi. Za to obstaja več razlogov, a to ne pomeni, da moški med seksom ni užival.”

Če moški po daljšem času prekine spolni odnos, ko ugotovi, da ne bo doživel vrhunca, ženske to jemljejo osebno kot neke vrste žalitev in moškega jezno gledajo, kot da je naredil smrtni greh, je dodal eden od anketiranih moških.

Foto: Pexels

3. Da je moškemu težko zaigrati orgazem 

Ravno zaradi prej navedenih razlogov bi jim igra včasih prišla prav – tako kot ženskam.

“Na žalost se moški orgazem težko, če ne celo nemogoče zaigra. Šteje se, da če nismo ejakulirali, nismo doživeli vrhunca. Žal je to res tako, kar ve vsaka ženska.”

Prav nič čudno, da si je nova generacija mladih moških izmislila novo trditev – da jim je ‘prišlo na suho’, podobno kot ženskam, ali da so orgazem ‘doživeli od znotraj’.

4. Da ni prijetno urinirati s trdim penisom

Malo jih peče, traja celo večnost, da opravijo malo potrebo in obstaja velika verjetnost, da bodo kasneje morali obrisati kaplje na tleh, saj se večina ne usede na straniščno školjko med lulanjem.

Foto: Unsplash

5. Da se je težko vzdržati orgazma

In to sploh ni tako lahko, kot bi si mislile ženske, zlasti tiste, ki jim težko ‘pride’, ponavadi pa jim sploh ne, če se preveč trudijo, da bi orgazem dosegle. Pri moških je večinoma obratno. Zadržati se morajo, da lahko seks traja dlje in da zadovoljijo pričakovanja partnerke.

“Predstavljajte si, da ste grozno vzburjene, tako, da bi v sekundi eksplodirale in vse spustile iz sebe – a ne smete!”

Namesto tega se morajo moški boriti z željo po vrhuncu in tega odlagajo, da bi ženske dlje uživale.

6. Da nikoli niso prepričani, ali je pravi trenutek za (skupni) vrhunec

Moški težko ve, kdaj je ‘tajming’ popoln, sploh, če ljubimke ne poznajo dovolj dobro.

“Zares dobro moraš poznati partnerko in biti z njo že dlje ‘utečen’, da jo začutiš, ko ji prihaja in je to tudi zate iztočnica, da lahko končaš in skupaj doživita vrhunec,”

je dejal eden od njih, ki je opisal še slabši scenarij: “Potem pa izveš, da si končal ravno takrat, ko je bila ona le še za sekundo ali dve oddaljena od vrhunca in ga zaradi tvojega ‘egoizma’ ni doživela.”

Avtor
Piše

Uredništvo

Style. Več novic

New Report

Close