6 top nasvetov lasnega stilista Marcella Mure za zdrave, bleščeče lase!

Vse začne s pravilnim pranjem las …

Marcello Mura je praktičen, hiter in nadarjen za usklajevanje barve las s tehniko striženja, tako da poudarita drug drugega. Rad raziskuje nove tehnike barvanja las in je mojster za niansiranje, sploh, ko gre za svetle barvne pramene.

Šolal se je na Akademiji za dizajn in modo v Firencah, na oddelku za eksperimentalno modno friziranje. Prvo delo je dobil v znanem londonskem salonu Vidal Sasson v veleblagovnici Harrods, kjer je ostal dve leti, medtem pa je spoznal slavnega frizerja Rossana Ferrettija in se pridružil njegovemu timu. Tri leta je preživel v središču Metodo Rossano Ferretti Hairdressing v Parmi, kjer je skupaj s sodelavci razvijal filozofijo in metode striženja znamke MRF. Leta 2007 se je preselil v Beograd, kjer je odprl franšizni salon Metodo Rossano Ferretti.

Preberite, kaj vam svetuje ta izkušeni in nadarjeni lasni stilist, h kateremu zahaja najbolj znana klientela. Mura pravi, da se vse začne s šamponom in to je njegov prvi nasvet:

“Večina ljudi pade v to past: ne posvetijo dovolj pozornosti čiščenju kože na temenu. Če lase predolgo in silovito drgnete, bodo rezultat težki in naelektreni lasje. Skrivnost uspešnega pranja pa je v čiščenju predela okoli rastišča las.”

Nasvet številka dva se glasi:

“Če ste dobro ostriženi, se vam ni treba pretirano ubadati s feniranjem. Vlažne lase oblikujte z glavnikom v frizuro, kakršno si želite in jo s sušilcem za lase na hitro posušite v želeni smeri.”

Murin tretji nasvet se glasi:

“Napačen izbor nege za lase je tako proč vržen denar kot čas in recept za slabo pričesko. Pozorno izberite prodajalno, kjer kupujete preparate za lase. Razmisliti morate ne samo o kakovosti izdelkov, ampak je dobro, da najdete tudi strokovno usposobljeno osebo, ki vam bo znala svetovati.”

Četrti nasvet: Ne trudite se biti za vsako ceno sodobni in v trendu. Če si že želite biti super modni, potem si raje privoščite dober modni dodatek, kot pa da eksperimentirate z lasmi.

“Redno vzdržujte barvo las in to počnite v frizerskem salonu, ne doma. Nihče vam las ne bo pobarval bolje, kot prav frizer. To je zagotovilo za polno barvo in sijaj,”

se glasi peti nasvet Marcella Mure.

Šesti pa je: “Bodite skrbni do svojih las, povrnili vam bodo večkratno. Tako, kot ste vajeni skrbeti za svojo kožo, se navadite početi enako tudi z lasmi. Lasje so najbolj izpostavljeni zunanjim dejavnikom, zato jih vsako sezono pripravite za nove vremenske izzive z ustreznimi sredstvi za čiščenje in nego las.”

 

Foto: Reader’s Digest, Huffington Post, Hairstyles, YouTube, Pinterest

New Report

Close