6 trikov, ki vam bodo zjutraj olajšali izbiro outfita

25. januar 2022

6 trikov, ki vam bodo zjutraj olajšali izbiro outfita

25. januar 2022
Foto: Pexels

Preživljanje tedna v karanteni res ni idealno, vendar lahko ta čas izkoristite sebi v prid. Odprite omaro in naredite veliko čistko! Obljubljamo vam, da se boste po njej počutili veliko bolje.

Marsikdo ob pogledu na svojo omaro pomisli, kako dobro bi bilo, če bi bilo v njej več prostora. Tako bi vsako jutro točno vedeli, kje je kaj in bi se hitreje odločili, kaj obleči. Tako pa doživite pravo moro vsakič, ko morate vzeti kaj s police. Ponujamo vam šest nasvetov, s katerimi se boste znebili jutranjega stresa.

1. V OMARI IMEJTE SAMO SEZONSKA OBLAČILA

Bodite ažurni in ob menjavi letnih časov oblačila, ki niso primerna za aktualno sezono, operite, pospravite v škatle ter jih shranite na vrh omare. Dober trik so posebne vrečke, iz katerih lahko izsesate zrak in zavzamejo zelo malo prostora. V vaši garderobi bodo tako samo oblačila, ki so primerna za trenutni letni čas. Tako boste imeli nad njimi večji pregled in zjutraj lažje izbrali outfit.

2. Nošena oblačila ločite od čistih

Nošena oblačila nikoli ne obesite nazaj med čiste stvari, ampak jih odlagajte na poseben kup oz. posebno polico. V nasprotnem primeru se bodo čista oblačila od umazanih navlekla morebitnih vonjav in nečistoč.

Foto: Pexels

3. Znebite se nepotrebnih oblačil

Preglejte oblačila in se pri vsakem vprašajte naslednja tri vprašanja:

  • “Ali sem oblačilo oblekla v zadnjih dveh letih?”
  • “Ali je oblačilo že zastarano?”
  • “Ali mi je prav oz. ali pristaja moji postavi?”

Če ste na eno od teh vprašanj odgovorili z ne, je čas, da se od tistega modnega kosa poslovite.

4. Sistematizacija

Ko se znebite odvečnih oblačil in je v vaši garderobi več prostora, se odločite, kako boste odslej v njej shranjevali oblačila. Natančno določite, katera polica je za katero vrsto oblačil: na eni imejte spodnje majice, na drugo zložite majice z dolgimi rokavi, tretja polica pa naj združuje volnene puloverje.

Poseben prostor naj ima tudi športna oprema. Največji estetski učinek boste dosegli, če boste oblačila razporedili po barvah in tista, ki visijo, obesili na enake obešalnike.

Foto: Pexels

5. Naredite seznam oblačil, ki jih potrebujete

Zdaj, ko imate pregled nad oblačili v svoji omari, pobrskajte po Instagramu in Pinterestu ter poiščite vaše najljubše modne kombinacije. Naj vam služijo kot navdih za sestavljanje dnevnih outfitov.

Poglejte, katere kose oblačil že imate v omari in kaj bi še potrebovali. Boste samokritični in na nakupovalni seznam zares dodajte samo stvari, ki jih nujno potrebujete.

6. Osvežitev

Poskrbite, da boste oblačila redno prali, v omaro pa lahko obesite osvežilec, ki bo poskrbel za to, da bodo ves čas lepo dišala. Če ga nimate pri roki, lahko po oblačilih vsake toliko časa popršite malo vašega najljubšega parfuma.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close