6 upornic modre krvi: te princese menjajo modna pravila na dvorih!

26. marec 2018

Sodobne princese so pogumne, avantgardne, uporniške, predane oboževalke mode in resnične trendsetterke, ki so nam lahko za zgled.

Odpusti nam draga Kate (Middleton, kajpada), modni prestol se ti maje! Tako so zapisali pri reviji Elle, kjer so naredili seznam princes, ki niso prav zelo podobne sliki o princesah, ki jo imamo ponavadi pred očmi – nežne lepotice z dolgimi plesnimi oblekami, kot bi bile iz risank.

Ne, sodobne princese so lahko drugačne in mnoge tudi zares so: pogumne, avantgardne, uporniške… so trendsetterke in predane oboževalke mode, ki jih lahko pogosto najdemo v prvih vrstah modnih revij slavnih modnih oblikovalcev.

Avantgardni modni tron zaseda princesa Deena Abdulaziz iz Savdske Arabije

Seveda imajo denar, da si lahko privoščijo visoko modo oziroma haute couture, toda to sploh ni bistvo te zgodbe. Za te modrokrvne lepotice je moda namreč bistveno več, kot zgolj oblačilo ali modni dodatek (s kakršnokoli ceno že na listku). Drzne so in si upajo spreminjati (ne)napisana ter včasih toga modna pravila, ki veljajo na kraljevih dvorih. Modno uporniške princese prihajajo od vsepovsod, tudi iz muslimansko ortodoksne Savdske Arabije…

1. Charlene Wittstock

https://www.instagram.com/p/BW16NMMAIxV/?utm_source=ig_embed#

Nekdanja prvakinja v plavanju, ki je nastopala tudi na Olimpijskih igrah, prihaja iz Južnoafriške republike, leta 2011 se je poročila z Albertom II. oziroma monaškim princem. Nova monšaka princesa je hitro privabila pozornost fotografov s svojim brezhibnim modnim slogom, ki ga lahko opišemo kot eklektičnega. Všeč sta ji futurizem in visoka moda, njene priljubljene znamke so Dior, Versace, Akris in Armani.

2. Sirivannavari Nariratana

https://www.instagram.com/p/BIM3YPohn1h/?utm_source=ig_embed#

Ni samo princesa, ampak tudi modna oblikovalka. Kot edini otrok kraljevega para se je rodila v Bangkoku in diplomirala iz modnega oblikovanja na univerzi Chulalongkorn. Že kot otrok je pokazala velik smisel za šport (briljirala je v badmintonu) in kajpak modo. Ko so jo leta 2007 iz modne hiše Balmain povabili, da se predstavi v Parizu, je tajska princesa na pisti pokazala zanimivo kolekcijo z naslovom “Presence of the Past”, s katero se je poklonila tudi svoji babici. Tajska princesa Sirivannavari je še vedno pogosta gostja modnih revij Chanel, Dior in Louis Vuitton, pa tudi prava zvezda uličnega stila, ne le v Bangkoku, ampak povsod, kjer se pojavi! Obožuje etno vzorce in dolga krila.

3. Charlotte Casiraghi

https://www.instagram.com/p/BUtIdDKAF4i/?utm_source=ig_embed#

Charlotte je že tako ali tako prava ljubljenka mnogih modnih oblikovalcev, ki se kar grebejo, kdo jo bo oblekel za to ali ono prireditev. Mlada Casiraghijeva je pač že od rojstva pripadnica jet-seta! Ima dober občutek za modo, ki ga je najbrž podedovala tudi po babici, pokojni monaški princesi in nekdanji filmski igralki Grace Kelly. Pravijo, da ima to dekle kraljevsko držo celo, ko nosi povsem navadne kavbojke. Najbolj priljubljeni modni znamki šarmantne Charlotte sta Stella McCartney in Gucci.

4. Deena Aljuhani Abdulaziz

Za nas je princesa Deena simbol sodobnega časa: kljub temu, da prihaja iz sveta, kjer še vedno obstaja šeriatsko pravo in ne glede na to, da je Savdska Arabija stroga islamska država, je ta princesa vse kaj drugega, kot poslušna soproga z burko, nikabom ali hidžabom. Ima kratke lase (zadnja leta), oblači se precej bolj ekscentrično, kot marsikatera dama na Zahodu, nosi visoke pete in odprte sandale, gola ramena in krila do kolen. Ne glede na to, od kod bi prišla, bi ji peli hvalo, ker je njen modni okus dobesedno brezhiben. Vrhunska je pri sestavljanju outfitov, več o njej pa si lahko preberete tudi tukaj. Obožuje znamki Proenza Schouler in Acne. Je pa tudi lastnica modnega butika D’NA in ima nadvse ostro oko za nove modne upe.

5. Clotilde Courau

https://www.instagram.com/p/BWKWCXVgsEp/?utm_source=ig_embed#

Kot beneška princesa in večkrat nagrajena igralka se Clotilde na rdeči preprogi pojavlja tudi kot umetnica, ne le kot potomka plemiške družine. Težko je verjeti, da ima prelepa Clotilde že 48 let, videti je vsaj desetletje mlajša in v oblačilih je vedno popolna. Francoski DNK prispevek njeni modri krvi razkrivajo ženstveni kosi, kot so dolge obleke in krila.

6. Alessandra de Osma

https://www.instagram.com/p/BWaA1I6FqH8/?utm_source=ig_embed#

Nekdanja perujska manekenka, ki ima 25 let, po izobrazbi pa je pravnica, se je pred dobrim tednom dni v Limi, glavnem mestu Peruja, poročila z 32-letnim princem Christianom Hanoverskim in uradno postala članica nemške kraljeve hiše Hanover. Na bleščeči in veličastni poroki je bila oblečena v prečudovito belo čipkasto obleko, sicer pa obožuje močne, žive barve, ki jih zelo rada nosi, kar dokazuje tudi zgornja fotografija.

 

Foto: Instagram, This is Glamorous, Pinterest, YouTube

New Report

Close