6 velikih trendov hlač: od kargo do srebrnih modelov

24. oktober 2023

6 velikih trendov hlač: od kargo do srebrnih modelov

24. oktober 2023
Foto: Spotlight/Launchmetrics

Ženska naj bi imela v svoji omari v povprečji 7 parov kavbojk, kljub temu pa nosila le 4 pare. Vam je kaj znano?

Kavbojke so že dve desetletji največji modni trend med hlačami, kljub temu pa je dobro, da imamo v omari tudi nekaj drugačnih, bolj posebnih modelov, ki jih z lahkoto vklopimo tako v vsakdanje kot bolj svečane modne kombinacije.

V vsestranskih trendih za jesen in zimo se pojavlja več različnih modelov hlač, od chic do casual, od metalik do minimalističnih, tako da lahko vsak najde take, ki so mu pisane na kožo!

Foto: Instagram

Za vas smo pripravili šest največjih trendov hlač za jesen in zimo s primeri iz trgovin.

Usnjene hlače

Hlače iz pravega ali umetnega usnja so eden ključnih kosov jesenske garderobe, to sezono pa jih ponovno nosimo v vseh modelih, od ozkih do tistih s širokimi hlačnicami, poleg črne pa so v trendu tudi druge nevtralne barve, kot je recimo rjava.

Foto: Instagram
s. Oliver 69,99 ezr
Mango 55,99 eur

Široke hlače

Široke hlače so že klasika, ki smo jo že zdavnaj ločili od oblek in jih nosimo v kombinacijah z različnimi drugimi kosi, tudi to jesen, kjer ta ‘poslovni’ videz reinterpretiramo za vsakodnevne priložnosti.

Foto: Instagram
Zara 59,95 eur
Stradivarius 22,99 eur

Kovinsko srebrne hlače

Metalik videz, še posebej srebrn, je eden najpomembnejših odtenkov te sezone in vidimo ga povsod, od nakita in čevljev do hlač. Kovinsko srebrna izgleda še posebej kul v široki silhueti.

Foto: Instagram
Pull&Bear 29,99 eur
Mango 49,99 eur

Kargo hlače iz drugačnega materiala

Kargo hlače še naprej ostajajo eden izmed vodilnih modelov, to sezono pa se še posebej nosijo v bolj vpadljivih različicah, izdelanih iz materialov, ki jih ne bi pričakovali.

Foto: Instagram
Massimo Dutti 69,95 eur
Calvin Klein (Zalando) 148,95 eur

Hlače z vzorcem tankih črt

Klasične črte so vzorec, ki nikoli ne gre iz mode, ultra tanke pa delujejo še posebej elegantno, zato jih to sezono ne vidimo le na hlačah, temveč tudi na oprijetih krilih, različnih modelih puloverjev in jaken.

Pri hlačah je najpogostejši sproščen ožji ali širši kroj, zaradi različnih stilskih možnosti pa so idealna izbira za v službo.

Foto: Instagram
C&A 25,99 eur
Sandro 265 eur

Hlače iz lažjega blaga

Čeprav v jesensko-zimskem času prevladujejo temnejše barve in debelejše tkanine, lahko kakšni kombinaciji dodamo hlače iz svetlejšega blaga in v svetlejših odtenkih, kot sta krem ​​ali bež, ki jo bodo v hipu osvežile.

Takšni modeli bodo še posebej elegantni v monokromatskih kombinacijah, pa tudi v kombinaciji s temno modro ali trendi bordo barvo.

Foto: Instagram
Mango 29,99 eur
Massimo Dutti 59,95 eur

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close