6 znakov neumnih oseb: Zelo preprosto jih je opaziti!

18. avgust 2020

6 znakov neumnih oseb: Zelo preprosto jih je opaziti!

18. avgust 2020

To so razlogi, zakaj je treba previdno izbirati ljudi, s katerimi se družite.

Neumnost je kot nalezljiva bolezen, je zapisal William Shakespeare. In kako prepoznati neumno osebo in kako se izogniti druženju z njimi, ne da bi se jim zamerili?

To je šest znakov, kako prepoznati neumne ljudi:

Neumna oseba govori samo o sebi

Vsaka komunikacija vključuje interakcijo dveh ali več oseb. Če pri sogovorniku ne pridete do besede, potem vedite, da imate opravka z neumno osebo.

Tu ne mislimo narcisov, ker govorimo o ljudeh, ki ne razumejo, kako pomembno je poslušanje sogovornika.

Neumna oseba je gluha (ne dobesedno)

Predstavljajte si samo dve osebi, ki sedita v restavraciji s tiho glasbo. Gostov je zelo malo, restavracija pa se počasi polni. Ženska sogovorniku pove podrobnosti iz svojega zasebnega življenja. Ne razmišlja, kdo jo posluša in ali koga moti to njeno glasno razlaganje. Ko čas mineva, se restavracija napolni, glasba postaja vse bolj glasna, prav tako pa tudi ton ženskega glasu, ki razlaga o svoji ločitvi. Vsa restavracija jasno sliši vsak njen stavek: besedo za besedo. Taka oseba je gluha za svojo okolico, preprosto govori, ne glede na to, kdo posluša.

Neumne osebe ne skrbijo potrebe sogovornika

Mogoče je taki osebi dolgčas? Mogoče je utrujena? Mogoče pa mu le tema ni poslušljiva. To neumnega človeka ne zanima. Govori le o sebi in svojih težavah, pri čemer ignorira potrebe sogovornikov. Taka oseba je kot otrok, ki vskakuje v materin pogovor in obupno zahteva njeno pozornost, govoreč: »Mama, mama!«

Neumna oseba se vsega boji

Nočem tja, bom še zmrznil. Ne bom dal odpovedi, saj bom trpel. Boli me v prsih-verjetno gre za srčni infarkt.

Neumno je dopustiti, da vaši strahovi organizirajo vaše življenje. Tveganje je skoraj vedno bogato nagrajeno.

Neumna oseba nikoli ne spremeni svojega mnenja

To je vrhunec neumnosti – ostati enak in se ne spreminjati. Samo poglejte, kako se je s časom spreminjala znanost. Neumno je še naprej trditi, da je Zemlja ravna plošča, če je dokazano okrogla. Kadar človek ni prilagodljiv, ko verjame v eno stvari in slepo noče verjeti in poslušati mnenja drugih, to nedvomno vodi do Alzheimerjeve bolezni. Tako pravijo raziskave. Vedno pa obstaja upanje, da se bo ta oseba še pravočasno spametovala.

Neumen človek vidi stvari samo v črni in beli barvi.

Nič ni samo črno – belo. Obstaja cel spekter sive barve, ki ustvarja življenje. Če naletite na težavo, ne komplicirajte, samo dobro premislite. Na koncu boste morda prišli do pametnega zaključka.

Foto: Profimedia

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close