7 idej za valentinov zmenek, ki ni zgolj večerja in film

25. januar 2023

7 idej za valentinov zmenek, ki ni zgolj večerja in film

25. januar 2023
Foto: Instagram

Valentinovo je za številne ljudi povsem nepotreben in komercialen praznik, a po drugi strani – zakaj ne bi proslavili ljubezni s prijetnim zmenkom?

Ali res potrebujemo izgovor za zmenek s partnerjem? Ne. Je fino, da ga vseeno imamo? To pa ja. Čeprav bi si morali ljubezen redno izkazovati, je vseeno prijetno, kadar imamo priložnost, dogodek ali pa zgolj izgovor, da si privoščimo konkreten zmenek. 

Foto: Profimedia

1. Družabne igre ali sestavljanke

V primeru, da si želite zgolj miren večer, so družabne igre odlična izbira. Gre za aktivnost, pri kateri se lahko veliko bolj zbližate s partnerjem, kot pa, če zgolj gledate film. Naročite si dostavo ali pa skuhajte preprost, a odličen obrok, za sladico pa si privoščite prikupen valentinov posladek. 

2. Organizirajte tematski večer

Resda smo rekli, da filma in večerje ne bo na seznamu, toda če za oboje določite temo, potem vse skupaj ni prav nič običajno ali dolgočasno. Imate radi italijansko hrano? Skupaj skuhajta vajino najljubšo italijansko jed in si oglejta italijanski film ali film, ki se dogaja v Italiji. 

Foto: Instagram @louisegrdd

Če sta oba velika navdušenca nad Harryjem Potterjem, si skuhajta večerjo, kot bi jo jedli na Bradavičarki, nato pa se lotita maratona kultnih filmov, če pa sta posebej kreativna, naredita tudi koktejle, ki se tematsko ujemajo s Harryjem Potterjem. 

3. Pojdita na ogled vinskih barov

Morda se sprehajanje po barih ne zdi najbolj romantično, toda prefinjeni lokali so običajno zares romantični. Pojdita na degustacijo vina ali pa si izberita tri bare, nato pa v vsakem naročita kozarec vina in prigrizek ter klepetajta cel večer. Tako se lahko popolnoma posvetita en drugemu in še poglobita vajino razmerje. 

Foto: Profimedia

4. Vzemita si dopust in pojdita na celodnevni izlet

Ali pa cel dan preživita v postelji, kar vama je bolj všeč. Včasih poležavanje veliko bolj prija med tednom kot ob vikendih. Važno je le, da cel dan preživita skupaj. Lahko gresta tudi na sprehod, na celodneven športni izlet ali pa na izlet v manj znano mesto, kjer preizkusita nove restavracije. 

5. Zajtrk v postelji

Če smo že ravno pri poležavanju – nič ni bolj romantičnega od zajtrka v postelji. Partnerja lahko presenetite ali pa skupaj načrtujete ležeren dan, ki se bo začel z vajinim najljubšim zajtrkom. 

Foto: Instagram

6. Počnite stvari, za katere že dlje časa govorite, da jih boste nekega dne počeli

Valentinovo je ta dan. Pomislite na vse restavracije, v katere si želite iti, vse recepte, za katere ste rekli, da jih boste sami preizkusili, za hotele, mimo katerih hodite in v katerih si že dlje časa želite rezervirati sobo.

Seznam je gotovo še poln masaž, pohodov in drugih stvari, za katere se zdi, da nikoli ni pravega trenutka. Ni važno, česa s svojega seznama se boste lotili, važno je le, da gre za stvar, ki si jo želite početi, ter da boste to doživeli skupaj s svojim partnerjem.

7. Napišite pismo

Če ste romantiki ali pa če si ne želite nekih posebnih aktivnosti (bodimo iskreni: darila in aktivnosti le stanejo in nedavno smo kupovali darila), toda še vedno želite obeležiti ta dan, potem si vzemite nekaj minut v dnevu ter napišite pismo.

Zapišite, kaj vse vam je na vašem partnerju všeč, kako dojemate vajino zvezo ter kakšni so cilji in upi za vajino prihodnost. Kje bosta čez leto dni? Pisma si lahko prebereta takoj ali pa jih obdržita za naslednje leto in jih prebereta takrat.

Foto: Profimedia

Odločite se za tisto, kar je obema všeč. Če niste prepričani, kaj bi bilo vašemu partnerju všeč ali kaj si misli o praznovanju valentinovega, se pogovorite o pričakovanjih glede tega dne. Nekateri si na ta dan ne želijo prisiljene pocukranosti, medtem ko drugi z veseljem dan posvetijo ljubezni.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close