7 izdelkov, ki jih ženske po 50. letu potrebujejo v torbici za ličila

14. marec 2023

7 izdelkov, ki jih ženske po 50. letu potrebujejo v torbici za ličila

14. marec 2023
Cindy Crawford ima 57 let. (Foto: Profimedia)

Vsako življenjsko obdobje terja druge lepotne izdelke. Medtem ko sta v najstniških letih potrebna zgolj običajna krema za obraz in prekriven korektor, se v zrelih letih spisek ličil v torbici nekoliko spremeni.

Zrela koža potrebuje sestavine in formule ličil, ki obraz osvetlijo, mu dodajo svežino in sijaj. Upoštevajte izbor sedmih ključnih izdelkov za vsako žensko po 50. letu, ki so jih izbrali štirje strokovnjaki.

Hialuronska kislina

Nega kože je pri zrelih letih ključnega pomena, prav tako sestavine, ki jih negovalni izdelki vsebujejo. Po besedah ambasadorke umetnikov ličenja pri znamki Max Factor Caroline Barnes je hialuronska kislina ena izmed obveznih sestavin. “Hialuronska kislina pomaga polepšati kožo, nanesite jo tudi na področje okrog oči tudi po nanosu pudra,” svetuje Caroline.

Nam je všeč vlažilni serum Dr. Dennis Gross Hyaluronic Marine Hydration Booster (102,55 €).

Foto: Dr. Dennis Gross

Puder z osvetljevalnim učinkom

Močno prekrivne formule bodo vaš obraz le še optično postarale, koža pa bo videti utrujena. Izberite prosojen in lahkoten puder z osvetljevalnimi pigmenti, ki polt osvetli in ustvari bolj zdrav, sijoč videz. Umetnik ličenja Neil Young pravi, da je podlaga za ličenje z bisernatimi pigmenti, ki ga nanesete pod puder, odličen izdelek za zglajeno polt ter manjšo potrebo po težkem prekrivanju.

Preizkusite tekoč puder Giorgio Armani Luminous Silk Foundation (58,55 €).

Kremno rdečilo za lica ali osvetljevalec

“Na splošno bi svetovala, da raje uporabite kremne teksture kot rdečila v kamnu, saj ustvarijo bolj svež videz,” pojasnjuje umetnica ličenja Sharon Dowsett. Kremna rdečila so odlična, še boljši pa so balzami, ki kožo še dodatno navlažijo. Suhe teksture kožo izsušijo, gube in drobne linije so posledično veliko bolj opazne. Pri osvetljevalcu pazite le, da osvetljevalec ne vsebuje velikih bleščic.

Na našem spisku izdelkov je vsestranski balzam Chanel Baume Essentiel Multi-Use Glow Stick (44,68 €), ki ga lahko nanesete na oči, ustnice pod ali nad ličili.

Foto: Chanel

Klešče za vihanje trepalnic

Iluzijo dvignjenih vek in bolj odprtih oči ustvarite s kleščami za trepalnice in dobro maskaro. “Dolge trepalnice pripomorejo k bolj spočitemu videzu oči, zato morajo biti klešče za trepalnice in dobra maskara vedno obvezen del torbice za ličila,” pravi vizažistka Nikki Wolff.

Naš predlog sta maskara MaxFactor Masterpiece 2 in 1 Lash WOW (15,59 €) in klešče za trepalnice LOV.U. Parsa Beauty (6, 29 €).

Foto: Max Factor

Šminka v naravnem odtenku

Z leti koža postane manj prožna in napeta, nekoliko se zabriše tudi rob ustnic, trepalnice postanejo svetlejše, polt je bolj zamolkla brez sijaja. “Po mojem mnenju lahko z redefiniranjem teh subtilnih sprememb na obrazu dosežemo, da je obraz videti živahen in prebujen,” pravi Neil. Za povečanje volumna ustnic svetuje, da za nežno izostritev linije ustnic uporabite svinčnik za ustnice v odtenku, ki je za en do dva odtenka globlji od vaše naravne barve.

Nas je navdušil izredno obstojen svinčnik Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Lip Pencil (31,99 €), ki podaljša obstojnost šminke in preprečuje razlivanje šminke čez rob ustnic.

Foto: Estée Lauder

Gel za obrvi

Obrvi so okvir obraza in z njimi lahko resnično osvežite ter pomladite svoj obraz. V kolikor so vaše obrvi že nekoliko redke, uporabite svinčnik ali senčilo za veke in jih s kratkimi potegi orišite. Nato nanesite še gel za fiksiranje obrvi in obrvi s ščetko počešite rahlo navzgor.

Mi prisegamo na brezbarven gel za obrvi MAC Brow Set (24,99 €).  

Foto: MAC

Pravo črtalo za oči

Kako doseči spočit videz oči za vsako priložnost? Eden od trikov je, da rob spodnje veke obrobite s svetlim kremnim svinčnikom za oči. “To je hiter in enostaven trik, ki naredi pravo razliko,” pravi vizažistka Nikki. Zgornji rob obrvi poudarite z rjavimi odtenki, barvo slive ali mornarsko modro, saj delujejo bolj mehkobno in pomagajo poudariti barvo oči.

Tekočim črtalom se raje izognite, ker lahko naredijo veke težke, pri gubah na vekah pa je težko doseči ravno linijo. Naš izbor sta svinčnik za osvetljevanje IsaDora Eye Lifter Duo Highlighter (18,99 €) in mehak svinčnik za oči Barbor Eye Shadow Pen (19,05 €).

Foto: IsaDora
Foto: Barbor

Avtor
Piše

K. Š.

Style. Več novic

New Report

Close