7 korakov, ki pomagajo, da se rešite podočnjakov in nanje za vedno pozabite!

06. avgust 2019

7 korakov, ki pomagajo, da se rešite podočnjakov in nanje za vedno pozabite!

06. avgust 2019

Le redke srečnice niso nikoli na lastni koži občutile posledic utrujenih in zatečenih oči.

Hiter življenjski ritem, stres in staranje so glavni vzroki temnih kolobarjev pod očmi. Vendar ne skrbite, prinašamo 7 odličnih nasvetov, ki so se pokazali za učinkovite.

Omeniti pa moramo, da so lahko podočnjaki vzrok bolezenskih težav, zato je treba občasno tudi na zdravniško kontrolo, sploh če spodaj opisane metode ne dajo zadovoljivih rezultatov.

Poskrbite za zdravo prehrano

V telo vnašajte več alkalne prehrane. Jejte živila, kot so sveže sadje (banana, kokos, fige, avokado, limeta, limona, pomaranče, mango, hruška) in zelenjava (česen, brokoli, ingver, morske alge, krompir, jajčevci, cvetača, ohrovt, drobnjak, zelje, zelena solata), polnozrnate žitarice, meso z nizko vsebnostjo maščobe in zdrave maščobe.

Pomemben je dober in kakovosten spanec

Pred spanjem se izogibajte mobilnim telefonom in drugim pripomočkov, predvsem zaradi neugodnega vpliva modre svetlobe. Jejte banane, saj so polne melatonina in aminokisline triptofan, ki vam pomaga lažje spati. Kave ne pijte po drugi uri popoldne, saj kofein v telesu ostane kar osem ur.

Obvezno uporabljajte izdelke z zaščitnim faktorjem

Danes so na volje že obarvane kreme z zaščitnim faktorjem, ciljanje kreme za področje okoli oči z SPF, ne pozabite pa niti na sončna očala.

Korektor

Pri prekrivanju podočnjakov velja pravilo: manj je več. Preveč pudra in korektorja ne bo videti dobro. Pri izbiri odtenka, za modrikaste podočnjake izberite tople odtenke (barva breskve), za rožnate podočnjake pa izberite korektor v rumenkastih tonih.

Urednica obožuje: YSL Beaute Touche Eclat High Cover Radiant Concealer

Maska za oči

Za zmanjševanje zabuhlosti okoli oči se vedno lahko zatečete k starim trikom, kot so ohlajene narezane kumare ali čajna vrečka. Poiščite ciljane maske za področje okoli oči, ki bodo naredile čudež.

Urednica obožuje: Shiseido Benefiance Wrinke Resist 24 Pure Retinol Eye Mask

Roler

Serumi za področje okrog oči s kovinskim aplikatorjem, je odlična izbira, kadar se vam mudi. Zelo so preprosti za uporabo, poleg kakovostnih sestavin imajo še funkcijo nežne masaže, ki zmanjša zabuhlost.

Urednica obožuje: Lancome Advanced Genifique Yeux

Krema za predel okoli oči

Izbirajte hidratantne izdelke, ki se hitro vpijajo. Izdelke nanašate z blagim tapkanjem.

Urednica obožuje: Kiehl’s Creamy Eye Treatment with Avocado

Foto: Instagram, Pinterest, Vogue

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close