7 lepotnih napak, zaradi katerih vaši izdelki ne delujejo

05. avgust 2021

7 lepotnih napak, zaradi katerih vaši izdelki ne delujejo

05. avgust 2021
Profimedia

Med številnimi izdelki za nego kože izstopa nekaj popularnih, za katere pa mnogi ne vedo kako jih pravilno uporabljati za najboljše rezultate. Številni strokovnjaki se strinjajo, da so to največje napake pri izdelkih za nego kože.

Najbrž na tem svetu ne obstaja več osebe, ki nima vsaj minimalne jutranje in večerne lepotne rutine. Čeprav je pretok informacij o negi kože na družbenih omrežjih tako velik, da ne uspemo sediti vsem najnovejšim trendom, jih nekaj uspemo ‘ujeti’ in vključiti  v svojo rutino.

Nekateri izdelki za nekatere delaj čudeže, za druge pa se zdi da sploh ne delujejo. Vsak od nas je drugačen in izdelki lahko na kožo delujejo drugače, vendar obstaja velika verjetnost, da izdelek ne deluje, ker ga ne uporabljamo pravilno. Mnogi strokovnjaki se strinjajo, da so to največje napake, ki jih delamo pri izdelkih za nego kože, in da lahko z nekaj majhnimi popravki opazimo, kako koristni so v resnici.

Ne uporabljate dovolj kreme za sončenje

Da je krema z zaščitnim faktorjem ključna za ohranjanje mladostnega izgleda kože že vsi vemo, vendar koliko jo moramo nanesti? Strokovnjaki se strinjajo, da količina kreme za sončenje, ki jo uporabi povprečen človek, ni zadostna. Da bi zagotovili popolno zaščito pred soncem, je treba na obraz nanesti toliko kreme, kot je spravite na iztegnjeni kazalec in sredinec.

Instagram

Preostanek telesa morate zaščititi z vsaj eno žlico kreme za sončenje, če pa uporabljate zaščito za pršenje, razpršite vsak del kože posebej. Prav tako bi bilo dobro, če kremo nanesete vsakih nekaj ur, še posebej, če plavate v morju ali bazenu in če se močno potite.

Retinol uporabljate kot del jutranje rutine

Retinol je odličen zaveznik pri ohranjanju mladostnega videza kože, če pa se ne uporablja pravilno, lahko povzroči pojav hiperpigmentacije in suhih lusk na koži. Ta priljubljena sestavina naredi kožo bolj občutljivo na sončno svetlobo, zato jo je treba nanesti zvečer, pred spanjem. Bolje ga je uporabljati tudi v jesenskih in zimskih mesecih, ko je sončno sevanje manj intenzivno.

Krema za področje okoli oči, ni samo za oči

Samo zato ker se tako imenuje, se krema za okoli oči ne nanaša samo a veke in pod očmi. Da bi bilo najbolj učinkovito, nanesite kremo oz. serum tudi na območje vzdolž templja in na vrh ličnic Tako boste preprečili pojav majhnih gubic okoli oči.

Profimedia

Olje nanašate na suho kožo

Če imate težave s suho kožo, ste najbrž že posegli po olju, a po vsej verjetnosti ga napačno uporabljate. Olje na suhi koži lahko za seboj pusti neprijeten masten občutek, ki mnoge moti. Če ga nanesemo na mokro kožo, se veliko lažje vpije. Olje, ki ga nanesemo na mokro kožo zadrži več vlage v njej, tako pa vaša koža ostane mehkejša in dlje hidrirana.

Nepravilno združujete kozmetične izdelke

Čeprav so nekatere sestavine same po sebi zelo učinkovite, lahko s kombiniranjem z drugimi izgubijo svoje koristne lastnosti. Najboljša primera sta vitamin C in retinol, ki delujeta pri povsem različnih vrednostih pH, ​​in ko ju združimo, postaneta skoraj neuporabna. Drug primer je nanos vitamina C na vlažno kožo ali takoj po toniku. Vitamin C postane nestabilen v stiku z vodo, kar zmanjšuje njegovo učinkovitost. Zato je najbolje, da ga nanesete na suho kožo, ter ne na isti dan kot retinol.

Deodorant nanašate ob napačnem času

Ste nanesli deodorant sredi dneva in se čudite zakaj ne deluje? Veliko ljudi ne ve, da je treba deodorant nanesti na suho in čisto kožo, v času ko so žleze znojnice najmanj aktivne. To je običajno zvečer, zato je najbolje, da nanesete zaščito pred znojenjem pred spanjem.

Profimedia

Prehitro nanašate proizvode za nego kože

Ko si umijete obraz in ga pomirite s tonikom, počakajte nekaj minut preden nanesete serum. Ko nanesete serum, ponovno počakajte 3-5 minut, preden nanesete hidracijsko kremo, in to ponovite z vsemi koraki nege. Če ne date koži dovolj časa, da vpije vse proizvode, jih med seboj razredčite in zmanjšate njihovo efektivnost.

Prispevek je bil objavljen na miss7.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close