7 modnih pravil, ki pravzaprav ne veljajo!

Samo eno vam lahko predlagamo: porušite jih!

Res je, kar naprej vas zasipamo s pravili oblačenja. Enkrat vam priporočamo eno, drugič drugo, tako da ni čudno, da ste kdaj zmedene. In tako nam modni svetovalci najprej rečejo, da je treba barvno uskladiti torbico in čevlje, spet drugič pa predrzno zanikajo, da so kdaj rekli kaj takega.

Podobno je recimo s kraljevsko modro (ali mornarsko modro) in črno barvo. Enkrat kombinacijo teh dveh odsvetujejo, kot da gre za smrtni greh, naslednji dan pa nonšalantno svetujejo prav ti dve barvi skupaj… Eh, tako je to! Pa poglejmo, kaj so nam sedaj priporočili, poleg tega seveda, da damo roza in rdečo skupaj…

Mit #1: Uskladiti torbo z obutvijo

Vijolična torba je tu, zdaj bi rade še čevlje v istem odtenku? Tako zelo ‘Kraljica Elizabeta II.’, se vam ne zdi? Diši po naftalinu. Rdeče na rdeče, seveda, ampak v različnih odtenkih. Rdeča s fuksijo. Kontrasti. Vse je dovoljeno.

Mit #2: Ne kombinirajte potiskov

Pravilo iz preteklosti, ki smo ga tudi počasi pospravili v pozabo. Črte lahko kombiniramo z geometrijo in cvetličnim potiskom, zakaj tudi ne. Kaj vam preprečuje, da bi se igrali s svojo podobo? Vseeno pa se učite od profesionalk, ki to umetnost kombiniranja printov obvladajo, recimo od Leandre Medine in Olivie Palermo.

Mit #3: Mornarsko modra in črna skupaj prepovedani?

Če so še prejšnji teden stilski eksperti odsvetovali prav to dvoje skupaj, nas sedaj poučujejo, da kaj bolj elegantnega in šik pravzaprav ne obstaja. Še posebej jeseni in pozimi.

V kombinaciji z usnjenimi škornji in če se poigrate z različnimi tkaninami, boste videti odlično. Tudi sama sem prejšnjo jesen naredila točno tako – in ne samo preživela, ampak bila videti hudimano dobro.

Mit #4: Svetlikajoče se samo zvečer

Metalik mini obleka ali taka z bleščicami res ni primerna za čez dan, vendar lahko vseeno izberete en strateški kos garderobe v opisani maniri in ga uskladite z ostalimi oblačili, ki pa naj bodo preprosta ter minimalistična.

Mit #5: Za maksi obleko ali široke hlače morate biti visoki

Res je scier, da visokim in suhim puncam ti kroji lepše pristajajo, a tudi vi si lahko privoščite tak model, v kolikor izberete primeren kroj zase in uskladite široke palazzo hlače ali maksi obleko z visokimi petami.

Mit #6: Nogavice na sandale – ne

O tem smo pa tolikokrat pisali, da ste si najbrž zapomnile. To je že nekaj sezon celo zaželena kombinacija, ne samo, da ni več prepovedana. Posebej zanimive boste v kombinaciji črnih kratkih nogavic in srebrnih sandalov.

Mit #7: Zlato in srebro se ne kombinira

Pri nakitu smo to pravilo že nekako pozabili, sploh, ker so oblikovalci nakita že zdavnaj ponudili čudovite kombinacije belega in rumenega ter celo rdečega zlata skupaj in smo ugotovile, da je videti fantastično. To tudi reši dilemo, če imamo na torbi recimo srebrno kovinsko zaponko, na čevljih pa rumeno. No pri tem ‘pravilu’ pa imamo zdaj v mislih srebrne in zlate kose oblačil. Lahko rečemo samo eno: prekršite to pravilo in boste videle, da sta srebrna majica in zlato krilo skupaj videti odlično.

 

Foto: Pinterest, Group, Elle, The Impression

 

New Report

Close