7 modnih pravil, ki pravzaprav ne veljajo

04. maj 2024

7 modnih pravil, ki pravzaprav ne veljajo

04. maj 2024
Foto: Spotlight/Launchmetrics

7 modnih pravil, ki pravzaprav ne veljajo

04. maj 2024
Foto: Spotlight/Launchmetrics

Samo eno vam lahko predlagamo: porušite jih!

Res je, kar naprej vas zasipamo s pravili oblačenja. Enkrat vam priporočamo eno, drugič drugo, tako da ni čudno, da ste kdaj zmedene. In tako nam modni svetovalci najprej rečejo, da je treba barvno uskladiti torbico in čevlje, spet drugič pa predrzno zanikajo, da so kdaj rekli kaj takega.

Podobno je recimo s temno modro in črno barvo. Enkrat kombinacijo teh dveh odsvetujejo, kot da gre za smrtni greh, naslednji dan pa nonšalantno svetujejo prav ti dve barvi skupaj. Tako pač je z modnim trendi. Če je nekoč nekaj veljalo za smrtni greh, danes velja za modno pravilo.

Predstavljamo vam 7 modnih pravil, ki v resnici ne veljajo več.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Mit #1: Ne kombinirajte potiskov

Pravilo iz preteklosti, ki smo ga tudi počasi potisnili v pozabo. Kaj vam preprečuje, da bi se igrali s svojo podobo? Črte kombinirajte s cvetličnimi potiski ali oblecite dva kosa oblačil v različnih geometrijskih vzorcih.

Vseeno pa se učite od profesionalk, ki umetnost kombiniranja vzorcev do potankosti obvladajo. Za odličen modni navdih sta vam lahko Blair Eadie in Olivia Palermo.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Mit #2: Temno modra in črna skupaj sta prepovedani

Če so še prejšnji teden stilski eksperti odsvetovali prav to dvoje skupaj, nas sedaj poučujejo, da kaj bolj elegantnega in šik pravzaprav ne obstaja. Še posebej jeseni in pozimi. V kombinaciji z usnjenimi škornji in z različnimi tkaninami, boste videti odlično!

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Mit #3: Bleščice samo zvečer

Metalik mini obleka ali taka z bleščicami res ni primerna za čez dan, vendar lahko vseeno izberete en strateški kos garderobe v opisani maniri in ga uskladite z ostalimi oblačili, ki pa naj bodo preprosta ter minimalistična.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Mit #4: Nogavice in sandali ne gredo skupaj

Če je bila včasih omenjena kombinacija rezervirana samo za dedke, jo zdaj na veliko promovirajo največje modne navdušenke. Že nekaj sezon so nogavice in sandali celo zaželena kombinacija. Posebej zanimive boste v kombinaciji črnih kratkih nogavic in srebrnih sandalov.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Mit #5: Zlato in srebro se ne kombinira

Pri nakitu smo to pravilo že nekako pozabili, sploh, ker so oblikovalci nakita že zdavnaj ponudili čudovite kombinacije belega in rumenega ter celo rdečega zlata skupaj, ki so videti fantastično. To tudi reši dilemo, če imamo na torbi recimo srebrno kovinsko zaponko, na čevljih pa rumeno.

No pri tem ‘pravilu’ pa imamo zdaj v mislih srebrne in zlate kose oblačil. Lahko rečemo samo eno: prekršite to pravilo in boste videle, da sta srebrna majica in zlato krilo skupaj videti odlično.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close