7 nasvetov, da bo vaša dišava čez dan trajala dlje!

09. april 2019

7 nasvetov, da bo vaša dišava čez dan trajala dlje!

09. april 2019

Vsi si želimo čim lepše dišati, kajne? Z upoštevanjem naslednjih pravil boste le še povečali učinek vaše najljubše dišave ali parfuma. Nad nekaterimi nasveti boste presenečeni!

Če želite, da bi vaša dišava trajala dlje časa in bila bolj intenzivna po jakosti, potem na vsak način izbirajte bolj koncentrirane parfume ali parfumske vode namesto toaletnih vodic.

Tudi zato, ker je pri njih več možnosti, da se nanešeni vonj čez dan ne bo pretirano spreminjal, ali pa se bo le blago razvijal, skladno z zamislijo parfumskega mosjtra, ki je dišavo izdelal. Pred vami je še 7 nasvetov, kako lahko ‘podaljšate dišavni podpis’, ki ste ga nanesli zjutraj, dolgo v dan.

1. Nadišavite se takoj po tuširanju ali kopeli

Zakaj? Ker bo v tistem trenutku, ko so pore odprte zaradi učinka toplote, koža najlepše vpila dišavo in jo oddajala še dolgo zatem.

2. Parfum nanesite na kožo, namazano z mlekom/losjonom za telo

Če je koža blago mastna, se bo vonj imel na kaj ‘prijeti’. Izdelki, ki jih nanašate na telo po kopanju ali tuširanju, naj bodo čim bolj nevtralni, brez vonja. Če pa že hočete odišavljen losjon, naj bo iz iste dišavne linije kot vaš parfum. Tega lahko najdete tudi v t.i. darilnem pakiranju oz. ‘gift’ setih, kjer za ceno dišave ob nakupu prejmete še mleko za telo.

3. Z dišavo popršite tudi oblačila

Tkanina odlično vpija dišavo in prednost je še ta, da vonj ostane točno tak, kot si ga je proizvajalec zamislil, saj če dišava ni v stiku s kožo, nanjo ne deluje naraven pH, ki se lahko s parfumom tudi ‘tepe’ (v nekaterih primerih se seveda dišava odlično sklada z vašo kožo). Pri odhodu od doma naparfumirajte še plašč, jakno, pulover, ali zapestni del rokavov. To počnite predvsem, ko gre za lahke cvetlične dišave in ne za ‘težke’, ki bi za sabo lahko pustile oljnate sledi. Nasvet se odlično obnese tudi ob obisku parfumerije, ko preizkušate različne dišave s polic.

4. S seboj nosite manjši razpršilec z isto dišavo

Vemo, da so stekleničke parfuma ali toaletne vode v velikosti 100 ml najbolj ekonomične, kar se tiče cene, a ponavadi so zaradi velike embalaže tudi težke in jih ne morete nositi s seboj v torbici, še posebej v manjši večerni. Zato se ozrite k znamkam, ki imajo v ponudbi obenem tudi manjše 15 ml izvedbe ali pa v drogeriji zaprosite za testerje svoje najljubše dišave. Tako boste dišavo po potrebi z lahkoto obnovili.

5. Ne drgnite nadišavljenih mest

Gre za ‘lepotni zločin’, ki ga dela marsikdo, ki ne ve dovolj o dišavah in ritualu dišavljenja. Z drgnjenjem nadišavljenih mest (denimo zapestje ob zapestje) v trenutku porušite ‘dišavno piramido’ in ‘ubijete’ nič krive molekule, ki bi se sicer pravilno razdišale. Le kdo je spravil to navado v obtok? Resno se sprašujemo. Drgnjenje kože po tem, ko je že nadišavljena, negativno vpliva tudi na obstojnost parfuma. Zdaj veste!

6. Usmerite dišavo na pulzne točke

Vrat, vsi pregibi, kot so območja pregiba komolca, lakti in izza kolen ter pulzne točke, na katerih lahko otipamo utrip, so toplejši od drugih delov telesa, zato se na njih dišava lepše ‘prime’ in pride bolj do izraza, s tem pa se dišava samodejno intenzivira.

7. Ne pozabite odišaviti še las

Dišavljenje las je najstarejši način parfumiranja v človeški zgodovini in je star vsaj 4000 let. V laseh se vonj najdlje ohrani. Poskusite uporabljati dišave, ki so namenjene posebej dišavljenju las, take boste našli pri mnogih znamkah, od specializiranih frizerskih (npr. Herra) do modnih znamk, kot sta Chanel in Dior.

D. S.

Foto: Bustle, Horeca Online, Yahoo, Reading in Heels, Free People

Style. Več novic

New Report

Close