7 nasvetov trenerke hollywoodskih zvezdnic za fit telo do poletja

02. maj 2019

7 nasvetov trenerke hollywoodskih zvezdnic za fit telo do poletja

02. maj 2019

Dobra in kakovostna prehrana je zanesljivo pomemben dejavnik, ‘fitnes’ pa je le sredstvo, da izgubimo odvečne kilograme in telo pripeljemo do popolne bikini postave!

Kakovostna in zdrava prehrana je osnova ‘popolnega’ telesa, karkoli si že pod tem pojmom predstavljamo. Fitnes gurujka Christmas Abott skrbi za popolna telesa strank, kot sta Miranda Kerr in Jessica Alba, zato o tem zanesljivo veliko ve.

Če hočete shujšati, morate dobro jesti! Sliši se paradoksalno, kajne? Pa ni. Pomembna je namreč kakovost hrane, ne njena količina. Ničemur se ne odrekajte in pozabite na ločevalne diete, saj vaše telo potrebuje tako beljakovine, kot ogljikove hidrate ter vse (zdrave) maščobe.

Seveda, v mislih imamo zdravo prehrano, a včasih to ni dovolj. Če vas torej popade šibkost za sladkim ali nečem manj zdravim, si je ne odrekajte – to ni smisel življenja. Dovolite si napako, a le majhno. Dvakrat na teden se smete pregrešiti, pravi Abottova.

Christmas Abbott je tudi sama popoln vzor za popolno mišičasto telo!

Zdaj ste poskrbele za zdravo prehrano. Brez muke ste na poti do telesa, kakršnega ste si vedno želele. Biti morate samo dosledne in ne iskati izgovorov. Tudi počutile se boste boljše, ne samo bile videti boljše. Izgovori, pravi trenerka slavnih, so najpogostejši razlog, da nimate popolne postave.

“Hrana je moj prijatelj, doslednost je ključ. Verjamem, da se skrivnost skriva v zmernosti glede vsega,”

je dejala Miranda Kerr.

Ostane vam le še, da poskrbite za fit telo in telovadbo oziroma aktivnost, ki vas bo pripeljala do tega cilja. In kaj je njihov ključ? Lahko kombinirate treninge ter si vsak dan vzamete samo pol ure za telesno dejavnost, pa boste kmalu videle spremembo! Tu je Abbottinih 7 nasvetov.

  • vadite, medtem ko gledate televizor
  • preskakujte kolebnico. 4 serije po 2 minuti in že ste izgubile 111 kalorij
  • stojte pred posteljo in naredite počep, dokler se zadnjica ne dotakne sedala. V tem položaju zdržite eno minuto. Ponovite 4-krat in ste ob 80 kalorij
  • uležite se na tla in noge dvignite pod kotom 90 stopinj. Počasi jih spuščajte. Delajte to vajo 5 minut in izgubite 50 kalorij
  • krožite z rokami. Vajo ponovite trikrat po eno minuto in mišice na vaših rokah ne bodo več ohlapne, pri tem pa še pokurite kalorije
  • spet se uležite na tla. Dvignite telo s pomočjo rok in v položaju ostanite minuto. Po dveh ponovitvah ste že ob 35 kalorij
  • za konec pa se usedite na kavč. A ne zato, da bi se spočile. Še ena vaja vas čaka. Hrbet naj bo naslonjen na blazine, noge dvignite pod kotom 90 stopinj glede na trup. Stegnite se z rokami proti nogam. Sprostite mišice in se vrnite v prvoten položaj.

Tako pa ste opravile z vajami. Izgubile ste dovolj kalorij, da si lahko privoščite zdravo kosilo ali večerjo!

D. S.

Foto: Goop, Elle, Girls with Muscle

Style. Več novic

New Report

Close