7 nasvetov za hujšanje, ki se jih držijo Francozinje

04. december 2023

7 nasvetov za hujšanje, ki se jih držijo Francozinje

04. december 2023
Foto: Instagram @franziskanazarenus

7 nasvetov za hujšanje, ki se jih držijo Francozinje

04. december 2023
Foto: Instagram @franziskanazarenus

Brez stradanja, diete in prekomerne telovadbe.

Francozinje so znane po svoji vitki liniji, vendar to še zdaleč ne pomeni, da stradajo ali da ne znajo uživati v hrani. Skrivnost francoskih dam je v tem, da poznajo določene trike, ki se jih striktno držijo.

Ti triki nimajo nikakršne povezave s stradanjem, dietami ali pretirano vadbo. Francozinje preprosto verjamejo v praktične nasvete, s katerimi lažje kontrolirajo svojo težo. Delimo jih z vami.

Foto: Instagram

Jejte pravo hrano

Eden izmed najbolj pomembnih nasvetov francoskega prehranjevanja je ta, da jeste pravo hrano. Pozabite na industrijsko predelano hrano, prigrizke in sladkarije. Francozi se izogibajo čipsu, krekerjem in podobnim prigrizkom, saj vsebujejo “prazne” kalorije in nimajo nikakršne hranljive vrednosti.

Če si zaželijo pice ali hamburgerja, Francozinje ne bodo odhitele v restavracijo s hitro prehrano, ampak si jih bodo pripravile doma. Če torej želite jesti kot Francozinje, izbirajte med zdravo hrano, izogibajte pa se predelani, saj vsebuje preveč kemikalij in konzervansov.

Veliko sadja in zelenjave

Še ena izmed francoskih prehrambnih navad je ta, da sta sadje in zelenjava glavi sestavni del njihove hrane. Francozinje sadje in zelenjavo dodajo v vse svoje obroke, saj vedo, da imajo malo dobrih kalorij in veliko vitaminov ter drugih hranljivih sestavin.

Foto: Instagram

Pijte dovolj vode

Francozinje vedo, kako pomembna je hidracija za vzdrževanje optimalne telesne teže, zato jo pijejo v velikih količinah. Prav tako vedo, da je voda zelo pomembna za brezhibno in sijočo kožo, izboljšuje prebavo in ima cel kup drugih zdravstvenih prednosti. Vsak dan popijte najmanj osem kozarcev vode, sploh če želite shujšati.

Nadzorujte število in količino obrokov

Ena izmed najbolj varovanih skrivnosti francoske prehrane je, da jedo vse, kar si zaželijo (tudi sladice), vendar v omejenih količinah. Francozinje vedno pazijo na količino vnesene hrane in se nikoli ne prenajedajo, kljub temu pa jedo vse, kar si poželijo in prav to je njihova skrivnost vitke linije.

Jejte žita s celimi zrni

Lagali bi, če bi rekli, da Francozinje ne jedo kruha. Kruh se v Franciji pripravlja iz sveže mlete polnozrnate moke. Pomembno je, da namesto prečiščenih izdelkov, izberete jedi, narejene iz polnozrnate moke, saj vsebujejo veliko več vlaknin. Zaradi tega se boste dlje časa počutili site, vnašali boste manj kalorij in lažje boste obdržali svojo težo.

Foto: Instagram

Pametno izbirajte maščobe

Javnost pogosto poudarja, da je debelost povezana s čezmernim vnosom maščob, zato prevladuje mišljenje, da so maščobe slabe za naše zdravje. Nove raziskave so pokazale, da je zmeren vnos maščob v telo zdrav in pravzaprav tudi pomaga pri hujšanju.

Francozinje to seveda vedo in zato v svojo hrano vnašajo tudi maščobe. Olivno olje je odličen primer zdravih maščob in vsekakor bi ga morali vključiti v vsakodnevno prehrano. Prav tako so zdrave maščobe tudi v lanu, avokadu in oreščkih.

Uživajte v vsakem grižljaju

Najbolj pomemben nasvet je ta, da Francozi resnično znajo uživati v življenju in hrani. Celo najbolj navaden sendvič si pripravijo zelo skrbno in z ljubeznijo. Včasih se je nemogoče upreti sladkim skušnjavam, ampak to počnite občasno in takrat uživajte v vsakem grižljaju.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close